Детство за Матеяс

Начало на кампанията: 05.10.2023

Матеяс се ражда в началото на седмия месец и впоследствие развива детска церебрална парализа, епилепсия и хидроцефалия. До момента е претърпял няколко ортопедични операции в България и в чужбина. Сега се нуждае от средства за да продължи с активна рехабилитация.

Детство за Матеяс
4 328 лв. дарени остават Виж даренията
megaphone image Помогни, като споделяш! Така кампанията ще достигне възможно най-много хора и ще събере нужните средства.
Сподели кампанията
  • phone-icon Изпрати SMS на 17 777
    Дари чрез еднократни SMS и абонаменти. За абонати на Yettel., VIVACOM и A1.
  • computer-icon Дари онлайн още сега!
    С Visa или MasterCard през виртуалния ПОС на ОББ, ePay или IRIS Solutions.
  • bank-icon Направи превод
    Български дарителски форум BG06UBBS80021026072940 Oснование: DMS MATEYAS

За кампанията

Матеяс, който страда от детска церебрална парализа, имаше кампания в DMS за набиране на средства за ортопедична операция в Австрия. В процеса на кампанията детето беше одобрено за финансиране от НЗОК и тя беше прекратена. Операцията вече е извършена и в момента Матеяс е в гипс.

След свалянето на гипса на 25.10.2023 год. ще му бъде поставена шина и трябва да започне усилена рехабилитация.

Център „Рибем“ в Турция е готов да приеме Матеяс за интензивен курс физиотерапия.

letter "Здравейте, скъпи дарители! Матеяс все още се възстановява от претърпените операции в Австрия. Ходим на рехабилитация, започна и да ходи и на училище, имаме много учебен план да наваксаме. Също така, нашият герой има записан час за контролен преглед във Виена, болница Шпайзинг при д-р Кребс за 08.04.2024 за 09:00 . Матеяс вече си има и специално колело-триколка, с което може да излиза на разходка и да прави и пасивна рехабилитация. Всеки ден кара колело по 2 км. Скъпи дарители, Матеяс има нужда от вашата помощ, за да продължи своето лечение. Неговото лечение не свършва с направените операции, той има нужда от постоянна рехабилитация, също така от логопед, психолог и педагог. Без вашата помощ няма да се справим. Благодарим на всички хора, които застават зад нашата кауза."

Целта

За 2 месеца стойността на терапията е 4 608 евро. За 6 месеца ще са нужни общо 13 824 евро.

На 08.04.2024 год. Матеяс е преминал контролен преглед в болница „Шпайзинг“, Виена. Заключението е, че към момента лечението върви по-добре от очакваното. Детето трябва да продължи с рехабилитацията и ще носи нощни шини поне още 4 години.
Шините ще трябва да се подменят с растежа.

Догодина, в зависимост от зарастването на костта, ще се планира и операция по премахването на имплантите .

Матеяс е на крачка да сбъдне мечтата си и сега, повече от всякога, се нуждае от подкрепа!

 

Да помогнеш е лесно

  • лева
    Всичко ще бъде наред Бъди първият изпратил!