Фондация „За нашите деца” събра над 7000 лева от благотворителен концерт в подкрепа на кампанията „Не ме изоставяй”, част от проект DMS.

Фондация „За нашите деца” събра над 7000 лева от благотворителен концерт в подкрепа на кампанията „Не ме изоставяй”, част от проект DMS.

Сподели

Фондация „За Нашите Деца“, с подкрепата на Радио N – JOY, Nova TV, M3 Communications Group, Inc. и група „Стрингс“, организира благотворителен концерт в Social Jazz Club на 24 септември 2008 г. Набраните средства от вход за събитието, плюшените мечета с ленти „Не ме изоставяй!” (предоставени от TNT България) и даренията на гостите постъпиха във фонда на кампанията за предотвратяване на изоставянето на бебета в България, която е част от проект DMS – Единен дарителски номер в България. Събраната сума е в размер на 7519 лева.

Директорът на фондация „За Нашите Деца“ Иванка Шалапатова и управителят на М3 Communications Group, Inc. и член на настоятелството на организацията Максим Бехар поздравиха гостите и разказаха за благородната кауза. Гости на събитието бяха главни редактори на водещи медии, бизнесмени и политици. Изоставянето на деца в социални домове у нас все още е тревожна практика. Повечето от родителите оставят децата си, но не се отказват от родителските си права с тайната надежда, че някога ще имат възможност да се грижат за тях отново. Статистиката показва, че 97% от децата, които са настанени в социални домове, имат живи родители и по-голямата част от малчуганите поддържат връзка със своите семейства. В момента България е „родител” на 8019 деца до 18 години. 3000 от тях са бебета.

Само за една година, благодарение на консултациите на социалните работници от фондацията в родилното отделение, 70% от майките, които са дали съгласие да изоставят бебетата си, са взели децата си, а с другата половина продължава да се работи. През последната година фондация „За Нашите Деца“ е помогнала на 12 бебета да не попаднат в дом, а над 100 майки, минали през родилното отделение за консултации, със заявено желание да оставят бебетата си, са променили решението си.

През месец август 2008 в подкрепа на кампанията “Не ме изоставяй!“ бяха изпратени 2467 SMS.