Клиентите на Kaufland дариха близо 20 000 лева на нуждаещи се от лечение в DMS

Клиентите на Kaufland дариха близо 20 000 лева на нуждаещи се от лечение в DMS

Сподели

Клиентите на най-голямата търговска верига у нас Kaufland дариха близо 20 000 лв. в поредното издание на съвместната инициатива с дарителската платформа DMS „ДАРИ – малкото за теб е безценно за други“. От началото й досега, в рамките на инициативата са събрани към 150 000 лева.

Петото издание на дарителската инициатива се проведе за Великден, като до 9 май включително, всеки желаещ можеше да направи дарение в кутии, разположени във всички хипермаркети на веригата в страната. Събраните средства се разпределят между хора, нуждаещи се от лечение и с активни кампании в DMS.

Партньорството между Kaufland и DMS стартира през 2021 година. „ДАРИ“ традиционно има две издания – за Великден и за Коледа.

Инициативата се провежда в отговор на многобройните запитвания от клиенти на веригата за разполагане на кутии в обектите ѝ за събиране на средства за лечение. За да осигури равнопоставеност и обективност в избора на кампаниите, които клиентите подкрепят, както и прозрачен процес на дарителство, Kaufland се обърна за експертно съдействие към DMS.

Утвърдената дарителска платформа се администрира и управлява от Български дарителски форум и фондация „BCause – в помощ на благотворителността“ и работи от 2007 г. като единен дарителски номер за набиране на средства със SMS-и и посредством онлайн дарения. Съвместната кампания на DMS и Kaufland дава още една, допълнителна възможност за дарение – на място в хипермаркетите на най-голямата търговска верига у нас.