Бояна вече е оперирана!
DMS BOYANA

Бояна вече е оперирана!

Сподели

Да можеш да ходиш отново след цели 13 години!

Това се случи на Бояна през месец май благодарение на вас, дарителите.

През далечната 2009 г. жената е диагностицирана с коксартроза на едната тазобедрена става. Започват силни болки, ходенето е почти невъзможно. Следват множество усложнения и поредица операции в България и Турция, последната е през декември 2021 г.

След операцията обаче раната се инфектира и 2022 г. Бояна е приета по спешност във Военно-медицинска болница (ВМА), където изкуствената става е премахната изцяло.

Случаят се оказва много по-сложен (и скъп!) от обичайна смяна на става. След 3 операции, тежка инфекция на костта, премахване на изкуствената става и месеци живот с отворена рана, затворена в четирите стаени на апартамента си, шансът на Бояна идва! Екип от немски и български специалисти дават оферта за изработване на индивидуална става в Германия и имплантирането й във ВМА.
Офертата обаче е близо 13 000 лв. и за семейството на Бояна това е непосилно.

Дарителите обаче откликват и я подкрепят, така необходимата сума е набрана и операцията преминава успешно.
Сега Бояна отново е на крака!

Благодарим на всички, които я подкрепиха! 

Заедно събрахме 12 775 лв.

Брой изпратени SMS-и Брой абонаменти 2 лв. Брой абонаменти 5 лв. Дарени онлайн през ПОС ОББ Дарени онлайн през ePay Дарени с
банков превод
3390 45 0 2980 лв. 672 лв. 5643 лв.

Как се живее без става?

През 2009 год. Бояна е диагностицирана с коксартроза на дясна тазобедрена става. Оперирана е за смяна на ставата, но в следствие на деформация на капсулата, се налагат още две операции за ревизиране на ставата, последната – през декември 2021 год. в Турция.

След операцията раната започва да се отваря. Следват неколкократни лечения за овладяване на инфекцията, но при последното отваряне на раната през декември 2022 год., Бояна е приета по спешност във ВМА и изкуствената става е премахната изцяло.

letter Случаят е много по-сложен от обичайна смяна на става. След 3 операции, тежка инфекция на костта, премахване на ставата и живот месеци с отворена рана и без става, шансът на Бояна идва с екип от немски и български специалисти и изградена на място индивидуална става.