Близо 40 хил. лева дариха клиентите на Kaufland в коледната кампания с DMS

Близо 40 хил. лева дариха клиентите на Kaufland в коледната кампания с DMS

Сподели

Над 130 хил. лева са събраните до момента средства в кампанията „ДАРИ

Близо 40 000 лева дариха клиентите на Kaufland в съвместната инициатива на най-голямата търговска верига у нас Kaufland и дарителската платформа DMS „ДАРИ – малкото за теб е безценно за други“. Тя се проведе за четвърти път, като всеки желаещ можеше  да направи дарение в кутии, разположени във всички хипермаркети на веригата в страната. Средствата се разпределят между всички активни кампании за лечение в платформата DMS, като от началото на „ДАРИ“ до сега тяхната обща стойност е над 130 хил. лева.

Дарителската инициатива в обектите на Kaufland стартира през 2021 г. и традиционно има две издания – преди Великден и Коледа. Тя дойде в отговор на многобройните запитвания от клиенти на веригата за разполагане на кутии в обектите ѝ за събиране на средства за лечение. За да осигури равнопоставеност и обективност в избора на кампаниите, които клиентите подкрепят, както и прозрачен процес на дарителство, Kaufland се обърна за експертно съдействие към DMS.

Утвърдената дарителска платформа се администрира и управлява от Български дарителски форум и Фондация „BCause – в помощ на благотворителността “ и работи от 2007 г. като единен дарителски номер за набиране на средства със SMS-и и посредством онлайн дарения. Съвместната кампания на DMS и Kaufland дава още една допълнителна възможност за дарение – на място в хипермаркетите на най-голямата търговска верига у нас.

„Благодарим на всички наши клиенти, които се включиха в кампанията. Събраните средства ще достигнат до десетки нуждаещи се хора от цялата страна и вярвам, че дори с малко ще помогнем за решаването на техните проблеми“, коментира Кремена Георгиева, мениджър „Корпоративни комуникации и CSR” на Kaufland България.

„С общата ни кампания с Kaufland даваме възможност на всички хора с големи сърца още един канал, чрез който могат да изразят подкрепата си към наши съграждани, чийто живот и здраве са застрашени. Успехът на четирите ни кампании показва, че доброто партньорство между бизнеса и прозрачни платформи като DMS дават устойчиви решения в полза на обществото“, заяви изпълнителният директор на Български дарителски форум Теодора Бакърджиева.

В България DMS се осъществява от 2007 г. в партньорство между Български дарителски форум и Фондация BCause, YettelVIVACOM, А1, ЛИНК Мобилити България ЕАД.