Започва великденското издание на „ДАРИ“ – съвместната кампания на Kaufland и DMS

Започва великденското издание на „ДАРИ“ – съвместната кампания на Kaufland и DMS

Сподели

От 13 април до 15 май в дарителски кутии във всички хипермаркети на веригата могат да бъдат дарени средства за хора с нужда от скъпоструващо лечение

Kaufland България и дарителската платформа DMS стартираха поредното издание на съвместна кампания под мотото „ДАРИ – малкото за теб е безценно за други“. От 13 април до 15 май 2022 г. във всички хипермаркети Kaufland в страната ще бъдат разположени дарителски кутии. Така клиентите на компанията могат да даряват средства за хора, нуждаещи се от лечение, с активни кампании в платформата.

В досегашните две издания на инициативата, започнала през миналата година, в подкрепа на хора с нужда от лечение и с кампании в DMS, бяха събрани и разпределени над 81 000 лева. Инициативата се провежда два пъти в годината – преди Великден и Коледа, като дарените средства се разпределят между всички активни кампании за лечение в DMS.

„ДАРИ“ е в отговор на многобройните запитвания в продължение на години от клиенти на компанията за разполагане дарителски кутии за набиране на средства за лечение в нейните търговски обекти. За да осигури равнопоставеност и обективност в избора на кампаниите, които клиентите подкрепят, и прозрачен процес на дарителство, Kaufland се обърна за експертно съдействие към DMS платформата, която се администрира от Български дарителски форум и фондация „BCause – в помощ на благотворителността“.

DMS работи в страната ни от 2007 г. като единен дарителски номер за набиране на средства със SMS-и на номер 17 777 и с онлайн дарения и се ползва с високо дарителско доверие.