1945 лева събра кампанията ХРАНА в подкрепа на деца, младежи и семейства в нужда
DMS CONCORDIA

1945 лева събра кампанията ХРАНА в подкрепа на деца, младежи и семейства в нужда

От стартирането си през 2019 година общата сума, която Фондация Конкордия набра е 1945 лева. Дарените средства са покрили разходите около приготвянето на храна за над 1000 човека.

Сподели

Кампанията ХРАНА на Фондация КОНКОРДИЯ България, DMS CONCORDIA, набираше средства, за да може екип от готвачи да приготвя ежедневно храната за закуска, обед и вечеря за крайно нуждаещите се хора.

  • От стартирането си през 2019 година общата сума, която Фондация Конкордия набра е 1945 лева.

Дарените средства са покрили разходите около приготвянето на храна за над 1000 човека. Те са получили хранителна подкрепа в дневните и резидентните центрове на организацията, като хранителни пакети в рамките на мобилна работа и по време на инициативата „Отворени врати“.

За някои от децата, които Конкордия подкрепя, това е е единствената храна, която приемат за деня.

„За да сме сигурни, че всеки, дошъл гладен при нас си е тръгнал сит, ние закупуваме продукти на стойност над 5000 лв. месечно. Те се използват от нашите готвачи, които грижливо приготвят различни ястия.

В допълнение на това, кухнята, в която всичко това се случва има и разходи за ток и вода, които също трябва да покриваме. Въпреки необходимостта от всички тези човешки, хранителни и режийни ресурси, ние успяваме да осигурим безвъзмездно храна на хората в нужда, като едно ястие реално възлиза на стойност 2.50 лв.

Радваме се и благодарим на всички организации и отделни личности, които ни помагат в тази посока. Нуждата от помощ за храна продължава!“