Успешен край на DMS NEVSKI!
DMS NEVSKI

Успешен край на DMS NEVSKI!

Сподели

Кампанията по набиране на средства за възстановяване на стенописите на храм-паметника „Свети Александър Невски“ надхвърли поставените цели!

Събраната сума от близо 42 000 лв. ще бъде използвана за ремонти, свързани с течовете от покривната част и други
консервационно-реставрационни дейности по храм-паметника.

Църковното настоятелство на храма-паметник изказва благодарност към всички дарители!

Заедно събрахме 41 851 лв.

Брой изпратени SMS-и Брой абонаменти 2 лв. Брой абонаменти 5 лв. Дарени онлайн през ПОС ОББ Дарени онлайн през ePay Дарени с
банков превод
9821 4037 604 1140 лв. 19396 лв. 400 лв.

Храмът има нужда от ремонт!

През 2013 г. БНТ2 откри дарителска кампания „Да върнем блясъка на храма!“, чиято основна цел бе събиране на средства за възстановяване на стенописите на храм-паметника „Свети Александър Невски“, част от проекта „Музиката на София“.

Проектът бе съфинансиран от Столична програма „Култура 2012“ на Столична община и се реализира в подкрепа на кандидатурата на София за Европейска столица на културата през 2019 година.

Строителството на храма е отнело 30 години, като то е станало благодарение на събраните дарения от целия български народ на стойност 5,5 милиона лева.

Сега, 108 г. по-късно дойде времето да бъде възстановен по същия начин – с ангажимента на всички нас. Така всеки един от нас, дарил малка сума за храма, ще се гордее още повече с блясъка и камбанения звън на „Св. Александър Невски“.

Нужни са твърде много средства за цялостно обновяване на сградата. Затова основна цел на кампанията е да осигури финансиране за най-належащите строителни дейности, свързани с течовете от покривната част. Водата сега се стича, попада вътре в храма и унищожава ценните стенописи, които също имат нужда от реставрация.

letter Ако всеки един от нас дари малка сума за храма, ще се гордее още повече с блясъка и камбанения звън на „Св. Александър Невски“!