Успешна кампания за Моника!
DMS MONIKA

Успешна кампания за Моника!

Сподели

Кампанията приключи успешно! Моника успя да събере нужните средства за операция в Турция благодарение на мащабна кампания, подкрепена от много дарители, към която се включи и DMS платформата.

„Благодарение на всички вас, които отворихте сърцата си и за много кратко време, се събраха нужните средства, Mони стигна навреме до Tурция. Вие сътворихте чудо! Дадохте шанс на една майка да прегърне отново децата си, спасихте един човешки живот! Думите ни не стигат, за да изкажем благодарността си към вас! Бъдете здрави и благословени и продължавайте да подкрепяте хората в нужда!Благодарим ви!“

Заедно събрахме 1 830 лв.

Брой изпратени SMS-и Брой абонаменти 2 лв. Брой абонаменти 5 лв. Дарени онлайн през ПОС ОББ Дарени онлайн през ePay Дарени с
банков превод
0 0 0 1110 лв. 260 лв. 460 лв.

Нейната история

СПЕШНА кампания за лечението на Моника Маринова на 38 години от гр. Стара Загора, съпруга и майка на две прекрасни дъщери.

Моника е млада жена от Стара Загора, майка на две деца. Основател и Председател на Сдружение на Тарловите пациенти в България-лечение без граници и се бори за правата на пациентите с редки болести.

В началото на 2021 г. здравословното й състояние рязко се влошава. Приета е в инфекциозна клиника с ковид. От тогава търпи главоболие, силен световъртеж, гадене, повръщане, болки в корема и таза, срив в кръвното налягане, тахикардии, припадъци.

От началото на декември месец 2021г симптомите й се задълбочават и състоянието й рязко се влошава. Болките й са денонощни, неповлияващи се от обезболяващи. Моника не може да стои за дълго седнала или права, защото болките в корема й стават непоносими.

След прегледи при няколко лекари се установява рядко заболяване – Синдром на лешникотрошачката – вената на левият бъбрек е силно заклещена. Заради закъснялата диагноза и ненавременно лечение развива други два синдрома – Синдром на тазова конгестия и портална хипертония. Всички кръвоносни съдове в корема и малкият и таз са засегнати и ненормално увеличени. Има притискане на важни структури и венозен кръвен застой. Има засягане на двата яйчника и матката.

letter Изборът на Моника и близките й е за щадящо лечение в Турция, тъй като жената вече е отслабнала с 10 кг. Първата оферта е на стойност 42 000 долара, като тази оферта покрива операцията за синдромът на лешникотрошачката и синдромът на тазовата конгестия. Лечението ще се извърши от Д-р Сюлейман Озкан, Професор Д-р Мустафа Сайгин в болница BHT Clinic Tema Hospital, гр. Истанбул.