Малката Александра беше оперирана успешно в САЩ
DMS ALEKSANDRA

Малката Александра беше оперирана успешно в САЩ

Сподели

На детето предстои 2-месечна рехабилитация, като то трябва да проходи отново и едва след това ще може да се направи преценка дали се налагат нови операции.

Кампанията за момента приключва. В готовност сме да я подновим при необходимост от ново лечение.

Благодарим на щедрите дарители, без които Алекс нямаше да има шанса да играе и тича, както всяко друго дете!

Заедно събрахме 29 138 лв.

Брой изпратени SMS-и Брой абонаменти 2 лв. Брой абонаменти 5 лв. Дарени онлайн през ПОС ОББ Дарени онлайн през ePay Дарени с
банков превод
0 0 0 7846 лв. 3493 лв. 17799 лв.

За кампанията

Александра се ражда с рядък дефект на крачетата – билатерална фибуларна хемимелия, което представлява липса на фибулите на двете крачета.

На двумесечна възраст ходилата са поставени в гипс за 2 месеца. След свалянето му и до днес е с ортези. Провежда й се ежедневна рехабилитация. В лявото краче има напредък, но дясното е много засегнато.

Необходимо е детето да бъде оперирано. Процедурата Superankle е разработена от д-р Пейли и се прилага от него в болница „Сейнт Мери” Флорида.

Стойността на лечението е 160 840 щатски долара. За визи, самолетни билети до Флорида и извънболничен престой са необходими още около 40 000 щатски долара. Общо 200 840 USD.

letter Това е най-успешният метод за коригиране на такъв тип деформации и трябва да бъде извършен между 18 и 24 месец на детето, за да стабилизира глезена и да започне ходене с монтиране на двустранни външни фиксатори. Продължителността на лечението, което включва две операции и рехабилитация, е около 12 седмици.