Прилепчето Жени и битката за живот ден и нощ
DMS BAT

Прилепчето Жени и битката за живот ден и нощ

Сподели

За дивите животни дори само срещата с хората е кошмар, а какво остава да бъдат принудени да са в ръцете ни.

Прилепите също ги е страх. Те са нощни и потайни животни, които не желаят близък контакт с хората, но често са принудени да се сблъскват с нас.

Понякога са преживяли твърде много преди това и им трябва повече търпение и разбиране.

Bat World България Ден и Нощ помага на пострадали прилепи, а през лятото доотглежда осиротели бебета, които подготвя за връщане обратно в природата. Работата им е безценна, защото прилепите са безценни за здравето на екосистемата, за нашето здраве, за здравето на селското стопанство и индустрията.

Всяко дори малко прилепче изяжда хиляди насекоми всяка вечер, и така те всъщност са една малка армия на наше разположение, която защитава нас, децата ни и качеството ни на живот.

Ето какво споделя Стела Петрова с нас за поредното спасено прилепче:

„Жени не мърдаше изобщо, не поемаше нито вода, нито лекарства, нито храна. С много внимание преодоляхме това и тя малко по малко се отпусна. И ето го този момент на спокойствие и надежда – да си сдъвче червейчето самичка ❤“

Можете да помогнете на Bat World България Ден и Нощ да продължат да осигуряват нужните количества храна и грижи на малките си пациенти!

Изпратете дарителски SMS с текст DMS BAT на кратък номер 17 777 или направете онлайн дарение на страницата на кампанията!

 

 

Заедно събрахме 4 132 лв.

Брой изпратени SMS-и Брой абонаменти 2 лв. Брой абонаменти 5 лв. Дарени онлайн през ПОС ОББ Дарени онлайн през ePay Дарени с
банков превод
990 530 221 792 лв. 75 лв. 110 лв.

Те пазят нас и нашия свят

Кое е това животинче, което не виждаме денем, а нощем в необятния си полет ни пази като похапва “тонове” насекоми и освен това допринася да имаме шоколад и текила?

Да, това е Прилепът! 

Но в световен план прилепите намаляват. А ние зависим от тях, затова и е безкрайно важно да ги пазим.

Време е да разберем, че са ни приятели. Човек обича приятелите си, нали?

Между другото – прилепите също.

Ние се занимаваме с пострадали прилепи – лекуваме, отглеждаме малки, рехабилитираме и освобождаваме.

В този процес общуваме с тях и ги опознаваме отблизо. Хора като нас има по целия свят и всички ние имаме много истории от това наше общуване. И искаме да ви ги разкажем.

Ето как ще се случи:

  • Ще направим сайт
  • Ще съберем тези истории от цял свят, които никога досега не са били събирани на едно място
  • Ще споделим с Вас тези истории, които може да разкажете на детото си, на приятелите си, а и самите Вие да се заредите с усмивка
  • Ще видите тези наши приятели с други очи
  • Ще научите и интересни факти за прилепите, но това ще е само страничен ефект
  • Още една обич ще ПРИЛЕПне към Вас

Ние от 9 години се грижим за пострадали прилепи и решаваме конфликти между хората и тях.

От 4 години фондация Бат Уърлд България е асоцииран член на семейството на Bat World Sanctuary – най-голямата организация с тази дейност в света.

Само за миналата година сме се погрижили за 320 пациенти и сме решили проблем на хората над 50 пъти.
И сърцата ни силно се вълнуват от този проект!

Тази година организацията се включва в Световното движение за празнуване на щедростта ЩедрияВторник 2023, което е на 28 ноември.

letter Вие също можете да бъдете част от тези истории. Помогнете ни да съберем 5000 лв., за да осъществим целите на кампанията!