Прилепчето Жени и битката за живот ден и нощ
DMS BAT

Прилепчето Жени и битката за живот ден и нощ

Сподели

За дивите животни дори само срещата с хората е кошмар, а какво остава да бъдат принудени да са в ръцете ни.

Прилепите също ги е страх. Те са нощни и потайни животни, които не желаят близък контакт с хората, но често са принудени да се сблъскват с нас.

Понякога са преживяли твърде много преди това и им трябва повече търпение и разбиране.

Bat World България Ден и Нощ помага на пострадали прилепи, а през лятото доотглежда осиротели бебета, които подготвя за връщане обратно в природата. Работата им е безценна, защото прилепите са безценни за здравето на екосистемата, за нашето здраве, за здравето на селското стопанство и индустрията.

Всяко дори малко прилепче изяжда хиляди насекоми всяка вечер, и така те всъщност са една малка армия на наше разположение, която защитава нас, децата ни и качеството ни на живот.

Ето какво споделя Стела Петрова с нас за поредното спасено прилепче:

„Жени не мърдаше изобщо, не поемаше нито вода, нито лекарства, нито храна. С много внимание преодоляхме това и тя малко по малко се отпусна. И ето го този момент на спокойствие и надежда – да си сдъвче червейчето самичка ❤“

Можете да помогнете на Bat World България Ден и Нощ да продължат да осигуряват нужните количества храна и грижи на малките си пациенти!

Изпратете дарителски SMS с текст DMS BAT на кратък номер 17 777 или направете онлайн дарение на страницата на кампанията!

 

 

Заедно събрахме 2 482 лв.

Брой изпратени SMS-и Брой абонаменти 2 лв. Брой абонаменти 5 лв. Дарени онлайн през ПОС ОББ Дарени онлайн през ePay Дарени с
банков превод
694 293 107 582 лв. 75 лв. 10 лв.

Защо? Защото те пазят нас и нашия свят!

Прилепите са изключително чисти, интелигентни, емоционални и чувствителни създания.

Те са безкрайно важни за здравето на екосистемата, за нашето здраве, за здравето на селското стопанство и индустрията ни.

Всяко дори малко прилепче изяжда хиляди насекоми всяка вечер, и така те всъщност са една малка армия на наше разположение, която защитава нас, децата ни и качеството ни на живот.

В същото време близо 50% от смъртта на прилепи в световен мащаб се дължи на човека и неговата дейност.

letter Ние правим всичко, което можем, за да спасим, отгледаме, излекуваме, възстановим и върнем на Природата колкото ни е възможно повече от чедата ѝ. Но и да помогнем на хората да ги опознаят и да им дадат полагащата им се обич и грижа!