Дари за „АРТ Тунел Шумен“!

Начало на кампанията: 15.11.2021

Нека всеки артист да има свободата да се изяви пред широка аудитория, без ограничения! Нашият проект цели да осигури поле на млади творци от всички местни школи и паралелки по изкуства, които имат нужда от пространство за изява. "Арт тунел Шумен" ще бъде именно това пространство.

Дари за „АРТ Тунел Шумен“!
461 лв. дарени остават Виж даренията
megaphone image Помогни, като споделяш! Така кампанията ще достигне възможно най-много хора и ще събере нужните средства.
Сподели кампанията
 • phone-icon Изпрати SMS на 17 777
  Дари чрез еднократни SMS и абонаменти. За абонати на Yettel., VIVACOM и A1.
 • computer-icon Дари онлайн още сега!
  С Visa или MasterCard през виртуалния ПОС на ОББ, ePay или PayPal.
 • bank-icon Направи банков превод
  BG06UBBS 80 0210 2607 2940 Oснование на превода: Дарение за DMS ART

Защо го правим?

Чрез нашия проект желаем да предоставим свобода на всеки артист, който желае да се изяви пред широка аудитория, без ограничения. „Арт тунел Шумен“ ще бъде именно това пространство и трибуна, където всеки е добре дошъл и където целият град свободно може да се запознае с творчеството му.

Каузата ни е свързана със събиране на средства за изграждането на АРТ Тунел Шумен – иновативно пространство за изложби, което представлява тунело-подобна мобилна конструкция, която ще бъде достъпна за безплатно използване от голям кръг артисти, школи, училища или други организации.

С този проект искаме да създадем една отворена галерия, която ще дава поле за изява на творци на различни изкуства – модерни, изящни, стрийт арт и други. „

Насоката е основно към към младите хора или по-точно неутвърдените артисти, които нямат възможност да поемат разходите по наемане на зала в галерия или сами да организират своя изложба, която да ги покаже пред света.

Нуждата от свободно пространство за експозиции в града ни се засилва все повече с всяка изминала година.

Стандартните пространства за излагане на изкуство са държавни и частни институции (музеи, галерии и т.н), което ограничава творците, особено тези, които нямат възможност да наемат подобно пространство или дори да могат да наемат това пространство, често то остава достъпно за малък кръг хора.

Показано в друга, достъпна и открита среда, това изкуство би могло да достигне до много по-голяма публика, като по този начин приобщи към изкуството много други, които иначе не биха влезли в галерия.

letter Зад гърба си имаме завършени 3 подобни проекта - Младежка сфера, Графити фестивала “Историята на Шумен в графити” и преобразяването на парк “Кьошкове” в гр. Шумен. Това ни кара да вярваме, че в средата на лято 2022 г. ще успеем да изградим и стартираме този “АРТ ТУНЕЛ”. Благодарим за всяка подкрепа!

Целта

За реализацията на проекта са необходими 30 000 лв. Постарали сме се да договорим преференциални условия и цени за материалите и изработка на тунела. Имаме изградено партньорство и готовност за съдействие с Община Шумен.

След изграждането на Арт Тунел Шумен, конструкцията ще бъде дарена на Община Шумен, като всички местни школи, училища и млади артисти от града ще имат ексклузивен достъп до нея.

Да помогнеш е лесно

 • лева
  За успешния край Бъди първият изпратил!