Малката Александра е оперирана!
DMS ALEKSANDRA

Малката Александра е оперирана!

Сподели

На 1 ноември доктор Пейли е прегледал обстойно Александра и е установил, че състоянието й е по-сериозно от предвижданото. Проблемът не е само в глезените и липсващите фибули, а има и деформация на колянната става и на двете крачета. Дава надежда, че може да реши проблемите с една операция, в която ще оперира едновременно и двете крачета и в глезените и в колената.

На 4 ноември операцията е извършена и Алекс е поставена в гипс за 6 седмици. След махане на гипса, ще й бъдат поставени ортези и на двете крачета, с които ще бъде раздвижвана.

Тогава ще се прецени и дали ще има други операции, или извършеното е достатъчно.

Кампанията продължава за набиране на средства за операция на коляното на малката Алекс.

Заедно събрахме 29 138 лв.

?>-->
Брой еднократни SMS-и Брой абонаменти 2 лв. Брой абонаменти 5 лв. Брой абонаменти 10 лв. Дарени онлайн през ПОС ОББ Дарени онлайн през ePay Дарени с
банков превод
0 0 0 07846 лв. 3493 лв. 17799 лв.

За кампанията

Александра се ражда с рядък дефект на крачетата – билатерална фибуларна хемимелия, което представлява липса на фибулите на двете крачета.

На двумесечна възраст ходилата са поставени в гипс за 2 месеца. След свалянето му и до днес е с ортези. Провежда й се ежедневна рехабилитация. В лявото краче има напредък, но дясното е много засегнато.

Необходимо е детето да бъде оперирано. Процедурата Superankle е разработена от д-р Пейли и се прилага от него в болница „Сейнт Мери” Флорида.

Стойността на лечението е 160 840 щатски долара. За визи, самолетни билети до Флорида и извънболничен престой са необходими още около 40 000 щатски долара. Общо 200 840 USD.

letter Това е най-успешният метод за коригиране на такъв тип деформации и трябва да бъде извършен между 18 и 24 месец на детето, за да стабилизира глезена и да започне ходене с монтиране на двустранни външни фиксатори. Продължителността на лечението, което включва две операции и рехабилитация, е около 12 седмици.