Оптимизъм за децата в кризисния център в Димитровград
DMS ZNANIE

Оптимизъм за децата в кризисния център в Димитровград

Сподели

Стоплящи новини получихме от нашите приятели от Кризисен център за жени и деца, пострадали от домашно насилие – Димитровград към фондация „БЦДИ – клон Хасково“.

Благодарение и на кампанията в DMS, тяхната кауза е получила гласност, освен самите парични дарения, които пък са нараснали с над сто поцента.

През април и май центърът е получил и множество материални дарения, сред които едни от най-ценните са прекрасни цветни книжки и енциклопедии за най-малките временни обитататели.

Така Великденските и майските празници са станали малко по-приказни и шарени за децата.

Особено ценни са и даренията от детски и дамски дрехи, обувки, играчки, кухненска посуда, прахосмукачка, бебешка кошара, хранителни продукти, за да може центърът да бъде като истински дом.

Жените и децата от кризисния център в Димитровград благодарят на всички вас – техните дарители!

Заедно събрахме 65 лв.

Брой изпратени SMS-и Брой абонаменти 2 лв. Брой абонаменти 5 лв. Дарени онлайн през ПОС ОББ Дарени онлайн през ePay Дарени с
банков превод
65 0 0 0 лв. 0 лв. 0 лв.

За кампанията

Пет деца в Димитровград, като всички други деца, ходят всеки ден на училище или детска градина, пишат си домашните, играят си с приятели или на телефона на мама.

За разлика от другите, обаче, тези деца не се прибират у дома, защото там за тях е опасно. Те са били свидетели или обект на домашно насилие.

За тях временен дом е нашият Кризисен център за жени и деца, пострадали от домашно насилие и трафик.

При нас те и майките им престояват най-често 6 месецa, докато ние ги подкрепяме чрез психо-социална работа, помагаме им в усвояването на учебния  материал и справянето с домашните работи, занимаваме по-малките деца с четене на детски книжки, приказки и енциклопедии, подходящи игри, спортни пособия. Съдействаме и за записването им в детска градина, ясла, училище.

letter Тези деца имат нужда да се развиват и творят, а ние заедно с техните майки правим всичко възможно да им осигурим подходящи среда и условия.