Розов горски свят за децата на фондация ПИНК
DMS PINK

Розов горски свят за децата на фондация ПИНК

Сподели

И тази година фондация ПИНК дава шанс на всяко дете да прекара едно по-цветно и вълнуващо лято.

Малки и по-големи деца от общините Перник, Пещера и Трън ще могат да се потопят в приказния горския свят със забавните уроци по английски „Рокинг Инглиш“ в гр. Пещера в края на юни.

Песни, игри, ръчен труд, излети сред природата … и много знания обещават организаторите.

Всяка година в безплатните обучения и клубове по интереси, летни мероприятия и индивидуални срещи с деца, организирани от фондация ПИНК, участват между 150 и 200 деца на възраст от 3 до 18 години.

За да остане всичко това безплатно за децата, фондация ПИНК търси доброволци, материали и финансиране. Можете да подкрепите  благородната кауза на фондация ПИНК с месечно или еднократно дарение  на страницата на кампанията им в DMS.

Можете да направите дарение чрез SMS на номер 17 777 с текст DMS PINK.

Заедно събрахме 2 639 лв.

Брой еднократни SMS-и Брой абонаменти 2 лв. Брой абонаменти 5 лв. Брой абонаменти 10 лв. Дарени онлайн през ПОС ОББ Дарени онлайн през ePay Дарени с
банков превод
141 13 9 0 167 лв. 110 лв. 2150 лв.

За кампанията

Фондацията развива своята програма на територията на общините Трън, Пещера и Перник където ползва като материална база „Розовата къща” и класни стаи в училища наречени „Розовите стаи” по споразумение с директорите – 6то СОУ „Св. Св. Кирил и Методий”, гр. Перник и Основно училище „Св. Патриарх Евтимий”, гр. Пещера. Фондацията има и сътрудничество с професионална гимназия Васил Левски, гр. Пещера

Ефектът, който целим, е личностно развитие на всяко едно дете чрез включването му в наши дейности – обучения, мероприятия, клубове по интереси.

Промяната е свързана с повишаване на самоувереността и самочувствието на децата чрез придобиване на нови знания и умения, създаването на творби изработени от всяко дете, които ще бъдат представени на изложби и базари, осигуряване на платен стаж (за младежите на възраст 16-17 години в клуба по готварство), разрешаване на проблеми и подобряване на психо-емоционалното състояние на деца в риск с помощта на психолог, както и превенция на отпадане от училище чрез разговори, насърчение, включване в интересни арт занимания, които имат и арт терапевтичен ефект

Някои от участниците имат възможност посредством готварски клуб и уреден от фондацията стаж да се реализират професионално; други откриват и разгръщат свой талант и учат английски език, особено деца, които живеят в райони с ограничени възможности за развитие като Трън; трети получават емоционална подкрепа от специалист във връзка с личен проблем.

През цялата година децата са включвани в занимания в зависимост от тяхната потребност, интереси и свободно време.

https://www.facebook.com/417038428378678/videos/1376278872454624

letter Всяка година в безплатните обучения и клубове по интереси, летни мероприятия и индивидуални срещи с деца, организирани от фондация ПИНК участват между 150 и 200 деца на възраст от 3 до 18 години.