„Шантавата“ година на Розовата къща
DMS PINK HOUSE

„Шантавата“ година на Розовата къща

Сподели

„Розовата къща“ е единственото безплатно място в България, което помага на хората със зависимости да оцелеят. На останалите организации в страната, които извършваха сродни дейности се наложи да ги спрат, след като Министерство на здравето не осигури средства за изпълнението им.

Ето какво сподели с нас Юлия Георгиева от „Розовата къща“:

2020 беше една супер шантава година -затваряхме, отваряхме, влизаха по един, по двама, после не влизаха, после пак влизаха по малко. Така или иначе Розовата къща остана тяхното си място.

На тези 133 човека, които идваха редовно за да получат малко топлина и усмивка.
А останалото са цифри – освен доброто за душата, те са се нахранили 6539 пъти..
Повече от пет пъти сме облекли, според нуждите му, всеки, който идва – 606 пъти сме раздали дрехи, но пък не сме писали какви точно, защото май няма огромно значение дали са дънки или и дънки и яке.
Важното е, че кварталните полицаи споделиха през смях, че изглеждат толкова добре, че не ги различават вече.
А иначе, стотици пъти сме раздали сапуни, паста за зъби, четки, маски…
Спастрили сме пари за лекарства на 54-ма човека, а само за последните няколко месеца на годината, когато събрахме сили да организираме относително хаоса,
62 човека бяха консултирани за какво ли не, но най-вече да ги болят по-малко душите, а 32 за ръка са развеждани по институции и болници. Институционална подкрепа нямаше, добре че има дарители, че да ни дадат шанс да свършим тая работа. Благодаря!

От 1-ви март 2021 Розовата къща работи на пълен ден, от 9.00 до 17.00 ч. благодарение на всички дарители.

Можем да  помогнем  по трудния път към нормалността за всички хора, които зависят от дейността на къщата.
Тя се нуждае от около 4000 лв. на месец, за да функционира. За да работи така, както искат наистина, се нуждаят от поне два пъти повече.

Кампанията продължава да набира средства чрез SMS с текст DMS PINK HOUSE на номер 17 777 или с онлайн дарение на страницата на кампанията .

Не забравяйте, че можете да подкрепяте любимата си кауза и с редовни дарения с избрана от вас сума!