Мая и порочният кръг, от който обичта я извежда
DMS NADEJDA

Мая и порочният кръг, от който обичта я извежда

Сподели

Мая живее в село с 22 жители, на границата между две държави. Тя е на 22, майка на две момчета. Тук времето сякаш е спряло, но дори и тук, където трудно се стига, хора се раждат, живеят и искат да бъдат щастливи.

Детството на Мая започва в съседното село и е страшно, трудно и мъчително. Майка ѝ бяга от дома си и оставя децата си, баща ѝ ги завежда при баба им, след което те се озовават в „Дом за деца“.

В този „дом“ Мая преживява страшни моменти, побой и изнасилване, за които не иска да си спомня.

Тя се завърта в порочен кръг, като толкова много други деца като нея. След като напуска институцията, Мая попада на мъж, който злоупотребява с доверието ѝ, следват нови мъки, унижение, срам …

След това Мая успява да срещне любовта, но за младото семейство е много трудно да поеме по своя път.

Така Мая се принуждава временно да изпрати и двете си деца в приемни семейства. Но тя не се отказва от тях.

Точно тук, преди да дойдат предразсъдъците, общественото неодобрение и заклеймяване, идват хората от фондация „Надежда и домове за децата – клон България“.

Те помагат на Мая и на стотици други майки като нея да превъзмогнат ужаса, който ги съпровожда от детството и да успеят да създадат едно ново начало за себе си и децата си.

Организацията подкрепя семейства в риск и се бори за любяща среда за всяко дете. Благодарение на неуморния им труд от 2011 г., досега са предотвратили разделянето на 1769 деца от семействата им и са събрали 194 деца със семействата им.

Всеки случай е индивидуален и усилията да се намери най-доброто решение за детето са огромни.

Днес Мая е с двете си деца, които обожава. „Борете се за децата си! Мястото на децата е при родителите. Хора, не си изоставяйте децата! С подкрепата на „Надежда и домове за децата – клон България“ успях да си запазя децата и да имам доверие в социалните работници. Те са тези, които ме пратиха в дом, но и тези които ми върнаха децата.“, казва Мая.

Да подадем ръка на свой ред на „Надежда и домове за децата – клон България“ с дарителски SMS с текст DMS NADEJDA или с онлайн дарение на страницата на кампанията.