Надежда за Стаси!

Начало на кампанията: 26.02.2021

Кампанията на Стаси набира средства за операция и рехабилитация, детето е с поставена диагноза "Детска церебрална парализа – спастична хемипареза".

Надежда за Стаси!
54 876 лв. дарени остават Виж даренията
megaphone image Помогни, като споделяш! Така кампанията ще достигне възможно най-много хора и ще събере нужните средства.
Сподели кампанията
 • phone-icon Изпрати SMS на 17 777
  Дари чрез еднократни SMS и абонаменти. За абонати на Yettel., VIVACOM и A1.
 • computer-icon Дари онлайн още сега!
  С Visa или MasterCard през виртуалния ПОС на ОББ, ePay или IRIS Solutions.
 • bank-icon Направи превод
  Български дарителски форум BG06UBBS80021026072940 Oснование: DMS STASI

За кампанията

Стаси и нейният брат близнак се раждат в началото на седмия месец. След 2 месеца престой в неонатология са изписани и наблюдавани от редица специалисти. С времето става ясно, че Стаси има двигателни проблеми.

На 1 година и 6 месеца й е поставена диагноза детска церебрална парализа – спастична хемипареза. Започва активна рехабилитация в България, но в същото време родителите търсят варианти за терапия в чужбина. Спират се на център „Рибем” и завеждат там детето в началото на 2020 год. По тяхна преценка напредъкът, който детето показва за две седмици, е огромен на фона на постигнатото в България.

В Турция Стаси е прегледана и от ортопед, който назначава отпускаща операция на адукторите и поставяне на ботулинов токсин на двете крачета, за да се намали спастичността.

През януари 2021 год. турският ортопед установява влошаване на състоянието на десния крак, което налага оперативна намеса. Стойността на операцията е 13 000 евро.

След нея детето ще трябва да проведе интензивна рехабилитация. За една година необходимата сума за рехабилитация е 23 000 евро.

Развитие

В края на м. март(31.03) на Стаси е извършена операция на тазобедрените стави и отпускане на някои мускули от доц. Фуат Билгили в болница Бируни, Истанбул.

След нея детето е поставено в гипс в продължение на 6 седмици. През месец май гипсът е свален и Стаси е подложена на едномесечна интензивна рехабилитация в център Рибем. Следващото посещение ще е на 09.08. което ще е за период от 4 седмици.


Към 9.12.2021 год. Стаси е в център „Рибем“ за последните за тази година рехабилитационни процедури. 

Настоящите процедури, както и тези за първите пет месеца на следващата година, вече са платени. Кампанията продължава за набиране на 14 000 евро за 7 месеца терапии през 2022 год. – целта на кампанията е актуализирана с новата цена за лечение.

Да помогнеш е лесно

 • лева
  Всичко ще бъде наред Бъди първият изпратил!