Средствата за лечението на Алекс вече са събрани – дарителската кампания е прекратена!
DMS ALEXANDRA

Средствата за лечението на Алекс вече са събрани – дарителската кампания е прекратена!

Сподели

Историята на малката Алекс започва през 2016 г., когато й е поставена рядката диагноза „Фибуларна хемимелия на дясно краче” – пълна липса на малък пищял и скъсен крак с деформирани глезен и стъпало. Лечението е оперативно, в няколко етапа и се извършва най-успешно от д-р Пейли (САЩ), на когото е кръстен и методът.

От септември 2016 до юни 2017 год. Александра имаше кампания в DMS за набиране на средства за първата операция в САЩ при д-р Пейли. Кампанията беше успешна и детето беше оперирано – деформацията е коригирана, а крачето е удължено с 5 см. Следващата процедура по удължаване беше планирана за 2020 год., на стойност 173 253 щатски долара. Третата операция ще е след 4-5 години и ще е на стойност 194 000 долара.

Вторият етап вече приключи, ето какво написаха нейните родители:
С радост искаме да ви съобщим че парите за лечението на Алекс вече са събрани и прекратяваме дарителската кампания. Все още продължаваме втория етап от лечението на Алекс в САЩ. За сега постигнатите резултати са перфектни, и всичко върви по план. Заложеното удължаване от 5 см вече е постигнато, и крака е с напълно разтегнати сухожилия и мусколи. По наша молба, и защото медицинското състояние на Алекс позволява, ще бъде продължено удължаването с още един допълнителен сантиметър, което е невероятно и естествено постижимо само в Пейли Институт, благодарение на блестящите лекари и физиотерапевти. След това продължава рехабилитацията в продължение на още три месеца след което престой премахване на външния фиксатор. Така лечението ще продължи още около 5 до 6 месеца.
Благодарим ви за помощта и подкрепата! Желаем ви да сте здрави и щастливи и нека доброто което правите да се върне към вас хилядократно!