Подкрепи ПРАВАта си!

Подкрепи ПРАВАта си!

Начало на кампанията: 13.05.2021
Цел: 2 000 лв. месечно
Брой изпратени SMS-и Брой абонаменти 2 лв. Брой абонаменти 5 лв. Дарени онлайн през ПОС ОББ Дарени онлайн през ePay Дарени с
банков превод
72 11 7 113 лв. 51 лв. 0 лв.
АКТИВНИ абонаменти за текущия месец: 0 от 2 лв.1 от 5 лв.

Какво е БХК?

Българският хелзинкски комитет е организацията, към която се обръщат лишените от надежда. Пренебрегнатите от държавата, подтиснатите от липсващо правораздаване, несправедливи или нехуманни законови норми, неработещи институции.

В това положение може да попадне всеки от нас. В продължение на почти три десетилетия БХК се застъпва за членовете на най-уязвимите групи в обществото, работи активно за утвърждаване на законодателство в унисон с най-високите правозащитни стандарти и дава гласност на тези, чиито глас остава нечут.

През 2019 г. Комитетът разказа няколко от хилядите човешки истории, с които служителите му се сблъскват всеки ден.

Истинските лица на тези истории можете да видите във видеото: които могат да ги защитят.

letter Когато погазването на човешките права се превръща в норма за едно общество, правозащитниците стават още по-необходими. С вашата помощ нашите адвокати се борят за справедливост за починала родилка, пострадал от полицейски произвол по време на антиправителствените протести, жена, загинала от ръката на съпруга си. Това са само няколко от истинските истории, с които ние живеем. Това са само част от хората, които имат нужда от нашата и вашата подкрепа.