Подкрепи ПРАВАта си!

Начало на кампанията: 13.05.2021

Когато погазването на човешките права се превръща в норма за едно общество, правозащитниците стават още по-необходими. С вашата помощ нашите адвокати се борят за справедливост за починала родилка, пострадал от полицейски произвол по време на антиправителствените протести, жена, загинала от ръката на съпруга си. Това са само няколко от истинските истории, с които ние живеем. Това са само част от хората, които имат нужда от нашата и вашата подкрепа.

Подкрепи ПРАВАта си!
Кампанията се нуждае от 2 000 лв. месечно
Виж даренията
megaphone image Помогни, като споделяш! Така кампанията ще достигне възможно най-много хора и ще събере нужните средства.
Сподели кампанията
 • phone-icon Изпрати SMS на 17 777
  Дари чрез еднократни sms и абонаменти. За абонати на Telenor, VIVACOM и A1.
 • computer-icon Дари онлайн още сега!
  С Visa или MasterCard през виртуалния ПОС на ОББ, ePay или PayPal.
 • bank-icon Направи банков превод
  BG06UBBS 80 0210 2607 2940 Oснование на превода: Дарение за DMS PRAVA

Какво е БХК?

Българският хелзинкски комитет е организацията, към която се обръщат лишените от надежда. Пренебрегнатите от държавата, подтиснатите от липсващо правораздаване, несправедливи или нехуманни законови норми, неработещи институции.

В това положение може да попадне всеки от нас. В продължение на почти три десетилетия БХК се застъпва за членовете на най-уязвимите групи в обществото, работи активно за утвърждаване на законодателство в унисон с най-високите правозащитни стандарти и дава гласност на тези, чиито глас остава нечут.

През 2019 г. Комитетът разказа няколко от хилядите човешки истории, с които служителите му се сблъскват всеки ден.

Истинските лица на тези истории можете да видите във видеото: които могат да ги защитят.

letter Когато погазването на човешките права се превръща в норма за едно общество, правозащитниците стават още по-необходими. С вашата помощ нашите адвокати се борят за справедливост за починала родилка, пострадал от полицейски произвол по време на антиправителствените протести, жена, загинала от ръката на съпруга си. Това са само няколко от истинските истории, с които ние живеем. Това са само част от хората, които имат нужда от нашата и вашата подкрепа.

Какво е нужно?

За да могат и утре специалистите на организацията да оказват безвъзмездна правна помощ, да се застъпват пред институциите, да организират кампании и акции в помощ на тези, които се обръщат към тях, те се нуждаят от вашата подкрепа днес.

Целта ни е с вашата подкрепа да събираме по 2000 лв. на месец.

Да помогнеш е лесно

 • лева
  За успешния край Бъди първият изпратил!