Да се осмелиш да помогнеш?
DMS CAT

Да се осмелиш да помогнеш?

Наистина е нужна смелост, за да отвориш сърцето си за „Клетниците“ – кучета и котета, които ежедневно се озовават на улицата.

Сподели

Сдружението Dare to Care Animals е сплотена група от момчета и момичета, които спасяват бездомни животни, помагат за осиновяването им, провеждат кампании за кастрация, образователни инициативи с деца и младежи. Всичко това – с доброволен труд и дарения!

За периода от май до септември сдружението получи дарения чрез DMS на стойност 5304.05 лв., които са използвани за храна и животински продукти за бездомните животни и за част от заплатата на служител, но тази сума е недостатъчна да покрие огромните разходи: за лечение на болни животни, за непрекъсната грижа, за консултации на хора, намерили изоставено животно и други.

Колкото и всеотдайно да работят самите те, няма как да успеят без нашата помощ. Затова дарителската им кампания „Осмели се да дариш живот на бездомните!“ в DMS има нужда да се осмелите и да помогнете на животно в беда!

Подкрепете кампанията с дарителски SMS с текст DMS CАТ на номер 17 777, с онлайн дарение или като споделите кампанията, за да стигне до повече хора!

Можете да се абонирате и за ежемесечно дарение с sms и така да помагате на сдружението всеки месец!

Заедно събрахме 56 674 лв.

Брой изпратени SMS-и Брой абонаменти 2 лв. Брой абонаменти 5 лв. Дарени онлайн през ПОС ОББ Дарени онлайн през ePay Дарени с
банков превод
28811 8616 1573 1656 лв. 821 лв. 289 лв.

За кампанията

Дейността ни се финансира изцяло от дарения на хората, които се вълнуват от каузата. Сдружението няма финансиране от държавата, от чуждестранни или частни фондове.

Ежемесечно имаме нужда от средства за лечение, храна, грижа, кастрации, обезпаразитяване на бездомните, за които се грижим и създаване и разпространение на образователни материали и инициативи за животните. Значителна част от средствата са нужни за покриване на медицински сметки и лечение.

Лечение, кастрация и осиновяване:

  • Пострадалите бездомни животни, които спасяваме от улицата, се лекуват във ветеринарна клиника, обезпаразитяват се, кастрират се и се социализират във временни приемни домове.
  • След това ги осиновявяваме щастливо в България при отговорни стопани. За няколко години, сме спасили от улицата и осиновили над 200 бездомничета и техният брой расте. Лекувани, кастрирани и хранени на улицата са още над 200 животни.
  • Над 600 души са консултирани от нас всяка година за спасяване и грижа за бездомничета.
  • Котките, които са диви или свикнали навън, лекуваме и кастрираме по метода „Кастрирай и върни“ за намаляване на популациите.

Около 50% от бездомните животни на улицата са бивши домашни животни или техни поколения – изхвърлени, изоставени или изгубени. На улицата те имат кратък живот, изпълнен с опасности, травми, болести, студ и глад.

Всяка година спасяваме, лекуваме и кастрираме пострадали, ранени, болни и застрашени бездомни от улиците, а на тяхно място всяка година се появяват десетки и  стотици нови бездомни животни.

За няколко години, сме спасили от улицата и осиновили над 300 бездомничета и техният брой расте. Лекувани, кастрирани и хранени на улицата са още над 300 животни.

letter За да достигнем дългосрочна промяна на ситуацията с бездомните животни в България и по-малко животни да страдат на улицата всяка следваща година, ние сме сред първите организации стартирали своя образователна програма за по-добра и отговорна грижа за животните – бездомни и домашни.