Розовата къща-последното безплатно място за хора със зависимости!

Розовата къща-последното безплатно място за хора със зависимости!

Начало на кампанията: 17.08.2020
Цел: 4 000 лв. месечно
Брой изпратени SMS-и Брой абонаменти 2 лв. Брой абонаменти 5 лв. Дарени онлайн през ПОС ОББ Дарени онлайн през ePay Дарени с
банков превод
1870 1199 423 2973 лв. 1215 лв. 1012 лв.
АКТИВНИ абонаменти за текущия месец: 34 от 2 лв.13 от 5 лв.

За кампанията

На 1 юли дейността си прекрати една от най-големите организации, които работеха с хора, които употребяват наркотици. „Инициатива за здраве“ се бореше за здравето и живота на тези хора в продължение на повече от 22 години в София.

„Доза обич“ от Бургас, които са абсолютно невероятни, също спират тези услуги. Още 2 подобни организации във Варна и Пловдив спират работата си с хората със зависимости. Преди няколко години тези дейности бяха спрени в други 6 града.

Затова е важно да се фокусираме върху оцеляването на „Розовата къща“. Опитите да осигурим релевантно финансиране са без резултат и няма изгледи такова да се намери скоро. А ако стане така, че и ние затворим, съвсем няма да има кой да подаде ръка на хората в нужда. Това не е добре не само за тях, а за всички ни. „Розовата къща“ показва нормалността, нормалността, каквато трябва да целим във всичко. И е обща задача да я осигурим.

За да запазим дейностите си такива, каквито са в момента, се нуждаем от около 4000 лв. на месец. За да работим така, както искаме, се нуждаем от поне два пъти повече.

В момента в „Розовата къща“ официално са регистрирани над 200 човека, като всеки ден в нея се хранят поне 40 от тях. Освен храна, получават и дрехи, пералня, хигиенни материали, дезинфекционни средства, а с помощта на Каритас България, поемаме и кръвни изследвания. Когато някой е заразен с Хепатити или ХИВ, съдействаме да се включи в терапия.

Знаем, че много хора ще си кажат, че това не ги засяга, че ще има такива, които направо ще ни наругаят, но знам и че е пълно със страхотни човеци, които искат всички да живеем по-добре, които разбират колко важно е за абсолютно всеки да получи подкрепа, да бъде разпознат като равен и стойностен, да види светлина в тунела поне за малко, но пък всеки ден.

Ние сме там затова. Нека се знае, че прекрасните хора от екипа на Къщата работят за символично възнаграждание – възхищаваме се на огромните им души и им благодарим!

letter В момента в „Розовата къща“ официално са регистрирани над 200 човека, като всеки ден в нея се хранят поне 40 от тях.