Лаборатория за рециклиране в Земеделската гимназия
DMS POMAGAM

Лаборатория за рециклиране в Земеделската гимназия

Кампанията беше част от инициативата на фондация Бикоуз #ЩедриятВторник 2019 , през която  в продължение на 4 седмици 30 училища от цялата страна набираха дарения за своите училищни проекти – от инструменти за духовия оркестър през сензорна стая до спортно игрище.

Две дарителски платформи участваха в инициативата – DMS – България (Единен дарителски номер) и Платформата.бг.

Училищните кампании набраха общо 31 338 лева от 1414 дарители в дарителските платформи. Допълнително на свои събития училищата привлякоха дарения в размер на 43 559 лева.

Благодарим за всяко дарение! 

Сподели

Заедно събрахме 61 лв.

Брой изпратени SMS-и Брой абонаменти 2 лв. Брой абонаменти 5 лв. Дарени онлайн през ПОС ОББ Дарени онлайн през ePay Дарени с
банков превод
26 0 0 35 лв. 0 лв. 0 лв.
АКТИВНИ абонаменти за текущия месец: 0 от 2 лв.0 от 5 лв.

За кампанията

В далечната 1909 г. местен чифликчия дарява на общината в Силистра чифлика си заедно с животните в него, като моли държавата да построи училище за обучение на земеделски кадри.

Така се ражда Професионалната земеделска гимназия „Добруджа“, едно от най-старите земеделски училища в България. Скоро учениците стават толкова много, че учебният корпус не стига и тогава родителите на учениците събират дарения и построяват П-образно помещение, за да има класни стаи за всички. Даренията продължават да се събират и се купуват 2052 дка земя, които са собственост на училището и до днес.

Днес училището продължава дарителската традиция с апел за дооборудване на лаборатория за рециклиране на хартия.

letter От новата учебна година събираме разделно хартия, стъкло и пластмаса.