Да подарим усмивка на самотен човек!

Начало на кампанията: 08.11.2019

Насърчи учениците-доброволци в помощта им за самотни възрастни

Да подарим усмивка на самотен човек!
653 лв. дарени остават Виж детайли
megaphone image Помогни, като споделяш! Така кампанията ще достигне възможно най-много хора и ще събере нужните средства.
Сподели кампанията
 • phone-icon Изпрати SMS на 17 777
  Дари чрез еднократни sms и абонаменти. За абонати на Telenor, VIVACOM и A1.
 • computer-icon Дари онлайн още сега!
  С Visa или MasterCard през виртуалния ПОС на ОББ, ePay или PayPal.
 • bank-icon Направи банков превод
  BG06UBBS 80 0210 2607 2940 Oснование на превода: Дарение за DMS SAMOTNI

За кампанията

Ние сме ученици от Средно училище „Васил Левски”, град Вълчи дол, област Варненска и доброволци в клуб „Усмивка”. Ежедневно се учим да бъдем добри и да творим добри дела. Съдбата на самотните хора във вече обезлюдените села и малки градчета в България ни е трогвала винаги!

„Село в България. От 800 къщи сега са обитавани 15. В една от тях живее баба Мария на 87 години, работила в ТКЗС–то. Пенсията й е 204 лв. Лекарствата й са 35 лева с доплащането. Другото остава за ток, вода, храна и … дърва.”

Нашата кампания е за тях – самотните, трудолюбиви и добри жени и мъже, на възраст над 70 години, без близки роднини и деца, заминали далече за да търсят работа. Хора, останали в очакване, някой да им отвори вратата, някой  да им каже „Добър ден!”. Очите им светват от радост, усмивка озарява лицата им. Те са щастливи. А ние се стремим точно към това.

Нашето желание е да зарадваме тези хора за Коледа и Нова година със символични подаръци и хранителни продукти за празничната трапеза. Елхово клонче със светещи играчки, баница с късмети, няколко добри думи и младежка компания. А  усмивката в знак на благодарност е това, което ще стопли  нашите сърца и ще ни мотивира за други добри дела.

Самотните възрастни хора – те са много и в нашия град, и в селата от общината. Засега сме се спрели на 25-30 жени и мъже, живеещи сами и с ниски пенсии, но списъкът остава отворен и  винаги може да бъде допълнен.

Нашият опит в организирането на благотворителни кампании не е голям, но ние сме горди с това, което сме постигнали, защото наистина сме разчитали единствено и само на нашите усилия.

За трите години, откакто сме създали доброволческия клуб сме организирали две кампании за Дома за медико-социални грижи, град Варна, кв. Виница, за събиране на дрехи, обувки и играчки, пакетирани хранителни продукти; една кампания за дрехи и обувки за деца от многодетни семейства в общината; три кампании за училищната библиотека – за дарения на детски книги и събиране на средства; изработване на коледни и великденски сувенири съвместно с децата със СОП.

Средствата от продажбата им на училищни базари подарявахме на същите деца във вид на лакомства или материали за работа с ресурсните учители; кампания за събиране на средства за болно дете от нашето училище, нуждаещо се от операция за поставяне на протеза.

letter Нашите партньори са Родителски клуб към училището и ръководството на СУ „Васил Левски”.

Целта

Нашето скромно желание да подарим усмивки не изисква огромни суми. Ние се спираме на сумата от 1000 лв, която ще бъде разпределена по равно във вид на подаръци за самотните хора, които ще им поднесем в навечерието на предстоящите празници.

Край пътя на дървена пейка
бе седнала стара жена.
Тя, знаеш, е нечия майка,
Останала тука сама
Така вечерта ще посрещне
Пак старата майка сама.
И дълго безгласно  ще плаче
Сиротната нейна душа. 

Да помогнеш е лесно

 • лева
  За успешния край Бъди първият изпратил!