Помагаме на Пеши

Помагаме на Пеши

Начало на кампанията: 15.08.2019
Цел: 45 396 лв.
Остават: 29 204 лв.
Брой изпратени SMS-и Брой абонаменти 2 лв. Брой абонаменти 5 лв. Дарени онлайн през ПОС ОББ Дарени онлайн през ePay Дарени с
банков превод
4610 143 36 2802 лв. 1244 лв. 7070 лв.
АКТИВНИ абонаменти за текущия месец: 2 от 2 лв.1 от 5 лв.

Диагнозата ДЦП...

Двамата са много желани и чакани деца, но за съжаление са родени недоносени и имат сериозни здравословни проблеми. И двете деца са с диагноза ДЦП и имат страбизъм на очичките.

Пеши не може да говори, не може да пълзи и няма самостоятелен седеж. Има и епилепсия (Синдром на Уест), която допълнително утежнява състоянието му. Провежда му се ежедневна рехабилитация с кинезитерапевт, логопед и психолог.

Всеки от близнаците се нуждае от специфични грижи и пособия. По отношение на всеки от тях се извършва ежедневна рехабилитация. Често на семейството се налага да посещава и специализирани клиники за рехабилитация в България и чужбина.

Най-добри резултати има от процедурите в рехабилитационен център „Адели”, Словакия, където 3-седмичен курс терапия струва 5 820 евро.

Стремежът на родителите е да осигури възможно най-добрата грижа и качество на живот на своите деца.  За всички е ясно колко трудно и отговорно е да се отглежда дете, какво остава за две… А когато тези две деца със специални потребности, никак не е лесно.

Сестричката на Пеши също набира средства за лечение и рехабилитация, това е нейната кампания: DMS VIKI

letter През 2023 год. терапията на Пеши в Адели медикъл център продължава. 18-дневен курс по неврорехабилитация е на стойност 6 200 евро.