„Най-доброто за нашите деца и онкоболни“

„Най-доброто за нашите деца и онкоболни“

Начало на кампанията: 18.12.2018
Цел: 1 000 000 лв.
Остават: 982 957 лв.
Брой изпратени SMS-и Брой абонаменти 2 лв. Брой абонаменти 5 лв. Дарени онлайн през ПОС ОББ Дарени онлайн през ePay Дарени с
банков превод
4363 3021 281 1617 лв. 900 лв. 2716 лв.
АКТИВНИ абонаменти за текущия месец: 29 от 2 лв.5 от 5 лв.

За кампанията

Клиниките по педиатрия, клинична онкология и клинична хематология в УМБАЛ „Свети Георги“ ЕАД, гр. Пловдив, лекуват най-тежките случаи в Южна България с най-съвременни средства и отговарят на стандартите за лечение в най-развитите страни по света.

Същевременно тези клиники се помещават в сгради, строени преди 50 години, с непрекъснато повреждащи се ВиК и ел. инсталации и тесни и неуютни стаи.

Освен това те се намират на 2 км от База 2 на болницата, където се намират спешното и интензивното отделение за възрастни пациенти и където се извършват компютърната томография, магнитно-резонасното изследване и се провеждат многобройните видове хирургически консултации.

Налице и драстично несъответствие между качество на медицинската помощ и сградите, в които тя се прилага.

letter За да коригираме това несъответствие започваме дарителска кампания за събиране на средства за изграждане на нов, най-модерен педиатричен и онкохематологичен комплекс на територията на База 2, който да е с топла връзка към основния корпус на болницата.