Търся втора работа!

Начало на кампанията: 11.01.2017

“Оле Мале” е онлайн платформа, която събира на едно място труда на майки на деца с увреждания или заболявания, които по принуда или по любов са открили своето второ призвание – да творят с ръцете си.

Търся втора работа!
Кампанията се нуждае от 15 000 лв. месечно
121 лв. дарени този месец остават Виж даренията
megaphone image Помогни, като споделяш! Така кампанията ще достигне възможно най-много хора и ще събере нужните средства.
Сподели кампанията
  • phone-icon Изпрати SMS на 17 777
    Дари чрез еднократни SMS и абонаменти. За абонати на Yettel., VIVACOM и A1.
  • computer-icon Дари онлайн още сега!
    С Visa или MasterCard през виртуалния ПОС на ОББ, ePay или IRIS Solutions.
  • bank-icon Направи превод
    Български дарителски форум BG06UBBS80021026072940 Oснование: DMS RABOTA

За кампанията

Оле Мале е социалната кауза на Фондация „Майко Мила“, създадена през 2016-та година от основателите на дигиталната родителска платформа Майко Мила! – Красимира Хаджииванова и Елисавета Белобрадова (понастоящем тя вече не е част от проектите).

Оле Мале е проект в подкрепа на майки на деца с увреждания, които често се налага да загърбят своите стремежи, мечти и възможности за реализация, за да останат вкъщи и да се грижат за децата си. Това обаче в повечето случаи се отразява пагубно на жените в няколко аспекта – не само ги обрича на финансов колапс, но ги лишава от досегашния им социален и емоционален живот, който работата обикновено осигурява.

Оле Мале е онлайн платформа, която събира на едно място труда на майки на деца с увреждания или заболявания, които по принуда или по любов са открили своето второ призвание – да творят с ръцете си.

В онлайн магазина на Оле Мале https://www.olemale-shop.bg/, както и на редовните сезонни физически базари, всеки може да се сдобие с удивително красиви коледни играчки, страхотни мартеници, бижута, плетени играчки, шалове и други продукти, направени ръчно от майки на деца с увреждания от различни краища на България.

letter В Майко Мила и Оле Мале вярваме, че всеки човек има нужда от независимост – финансова, професионална, личностна, за да живее достоен живот. Възможността майки на деца с увреждания да работят с нас връща увереността им, че са отново независими и пълноценни граждани, които могат да разчитат на себе си в грижата за семействата си.

Целта

Оле Мале е разпознаваема кауза, а вече и работещо социално предприятие, но нашите стремежи не спират дотук. Желанието ни е да я превърнем в отлично функционираща система, която да квалифицира майките, да им дава знания, умения, техника и материали, а произведеното от тях да бъде висококачествена продукция, реализирана в големи мащаби, за да имат добри доходи и да взимат сами решенията за живота си.

Целта ни е по този начин да допринесем пряко за това жените да могат да осигуряват по-качествен и пълноценен живот на себе си и своите деца, а и да бъдат способни да се реализират и на други места и по други начини (разработвайки свой бизнес например).

За да я постигнем, са ни необходими средства, които да инвестираме в развойна дейност (проучване и създаване на нови модели, нови материали и техники), обучение на майки и включване на нови жени, включително и от други социални групи (жертви на насилие, трафик и т.н.), маркетинг на продукцията и пласиране в подходящи количества, административни разходи и ново попълнение в екипа, така че да можем да поемем по-големия обем работа.

Нуждаем се от средно 15 000 лева месечно за обезпечаване на целия процес – от идейната разработка до физическото произвеждане на конкретен продукт, който да бъде предложен на съответен пазар, с всички детайли, съпътстващи тези дейности.

Това ще ни помогне да превърнем Оле Мале в средно, добре работещо, устойчиво и допринасящо за пълноценен и качествен начин на живот на много жени в България социално предприятие, чиято мисия е да ги научи как да бъдат независими и да не разчитат на държавата за своето препитание и добруване.

Онлайн магазин: https://www.olemale-shop.bg/

Да помогнеш е лесно

  • лева
    За успешния край Бъди първият изпратил!