Кампанията в помощ на доброволците в пожарите достигна първата си цел за часове!
DMS OGNEBOREC

Кампанията в помощ на доброволците в пожарите достигна първата си цел за часове!

Сподели

Общата сума в DMS и Платформата.бг вече надхвърля 42 хиляди лева. Благодарим на всички дарители!

 „Изказвам огромна благодарност от свое име и от името на всички момичета и момчета, които водят неуморна битка с огъня при изключително тежки условия. Всички ние сме безкрайно обнадеждени от подкрепата, която получаваме в този труден момент. Като доброволци от формированията за овладяване на бедствия се готвим за такива ситуации, но изправянето лице в лице със стихията винаги е голямо изпитание за психиката и физиката на всеки човек.
Подкрепата на цялото общество ни вдъхва кураж и ни дава сили да продължим напред. С радост разбрахме, че парите за първите 100 преносими пожарогасители бяха събрани за един ден! “ – каза Ясен Цветков, Председател на НАДРБ (Национална асоциация на доброволците в Република България) – „Това е безценно в материален и морален план за нашите членове, които и в момента се борят с пожарите. Нуждите на българските доброволци са големи и имаме още много работа, за да достигнем до поне миниалните необходими стоиности от другите европейски страни.
Бихме били безкрайно благодарни ако подкрепата ви продължи и занапред!“

През последната седмица екипите от доброволци са били призовани да помагат в повече от 10 големи и множество локални пожари в цялата страна. Опасността е навсякъде и членовете на повече от 50 отделни формирования, част от Асоциацията са в постоянна готовност.

Можем да ги подкрепим с така нужните преносими ранцеви пожарогасители (мин. 250 лева за 1 брой), моторни резачки (около 500 лева за 1 брой), помпи, преносими моторни духалки, тупалки и лични предпазни средства.

За работата на Асоциацията не само в ситуации на пожари, но и при спасителни операции след земетресения, изгубени хора, наводнения са нужни малко на брой, но по-скъпи уреди като: термовизионна камера (мин. 10,000 лева), дрон с видеозаснемане (20-25,000 лева) и друго специфично оборудване.

Всички решения за покупка на описаните нужни средства ще бъдат взети от Управителиня съвет на Асоциацията и публично обявавани. Цените са според последни покупки и могат да се променят, съобразно условията на пазара. Обявената целева сума на кампанията ще бъде актуализирана текущо.

Не спирайте подкрепата! Благодарим ви! 🧡

Заедно събрахме 28 424 лв.

Брой еднократни SMS-и Брой абонаменти 2 лв. Брой абонаменти 5 лв. Брой абонаменти 10 лв. Дарени онлайн през ПОС ОББ Дарени онлайн през ePay Дарени с
банков превод
13059 0 0 0 1888 лв. 365 лв. 53 лв.

За кампанията

Високите температурите досега през лятото на 2024 година са условие за възникване на множество трудни за овладяване пожари в България.

Националната асоциация на доброволците в Република България кординира и изпраща подготвени доброволци на много от огнищата на пожари.

Техни екипи помогнаха за приключването на пожарите край Русе, а в момента са буквално в огъня край Свиленград, Стрелча и в много други по-малки пожари из цялата страна.

Оборудването и екипировката за доброволните формирования винаги не достига, за да бъдат те още по-ефективни. Особено полезни в труднодостъпните райони са пожарогасителите-раница и в момента има остра нужда от тях.

Голяма част от доброволците не разполагат с такива, а от друга страна част от наличните са вече амортизирани. Ранцевите пожарогасители имат няколко ключови предимства:

  • Мобилност: Леки са и се носят на гърба, позволявайки на доброволците и пожарникарите да се движат бързо и да достигат труднодостъпни места.
  • Ефективност при малки пожари: Идеални са за потушаване на начални и малки пожари, особено в открити пространства.
    Прецизност: Позволяват точно насочване на водната струя
  • Автономност: Пожарникар или доброволец може да работи самостоятелно, без да разчита на допълнително оборудване
  • Икономичност на вода: Използват по-малко вода, което е критично в отдалечени райони без достъп до достатъчно вода
  • Бързо разгръщане: Могат да се използват незабавно, без нужда от сложна подготовка.
  • Ергономичност: Дизайнът им намалява умората при продължителна употреба.
  • Многофункционалност: Могат да се използват за различни видове пожари – в гори, полета, храсти.
  • Безопасност: Могат да осигурят защита на отделен доброволец или пожарникар при нужда от бърза евакуация.

 „Изказвам огромна благодарност от свое име и от името на всички момичета и момчета, които водят неуморна битка с огъня при изключително тежки условия. Всички ние сме безкрайно обнадеждени от подкрепата, която получаваме в този труден момент. Като доброволци от формированията за овладяване на бедствия се готвим за такива ситуации, но изправянето лице в лице със стихията винаги е голямо изпитание за психиката и физиката на всеки човек.
Подкрепата на цялото общество ни вдъхва кураж и ни дава сили да продължим напред. С радост разбрахме, че парите за първите 100 преносими пожарогасители бяха събрани за един ден! “ – каза Ясен Цветков, председател на НАДРБ (Национална асоциация на доброволците в Република България

letter Първата цел вече е достигната! Нужни са още средства за закупуване на моторни резачки, помпи, преносими моторни духалки, тупалки и лични предпазни средства.