Краси и семейството му се прибраха в България – DMS KRASI е прекратена
DMS KRASI

Краси и семейството му се прибраха в България – DMS KRASI е прекратена

Сподели

До последния ден от престоя му в Турция се водеха разговори за продължаващо лечение на онкологичното му състояние. Въпреки, че детето вече е с напълно излекувана инфекция и добри кръвни показатели, химиотерапията и хирургия остават високорискови, заради увреденото сърце.

Родителите решиха да се приберат и да продължат укрепването на сина си в домашни условия под всекидневния контрол на медицинска сестра и лекар, които ще наблюдават Краси в дома му.

За целта е закупена нужната медицинска апаратура, а решението за оставане на детето в къщи е обсъдено и подкрепено от лекуващия онколог проф. Funda Çorapçıoğlu.

Надяваме се скоро малкия герой да укрепне и операцията да бъде възможна.

Благодарим на хилядите дарители, които дадоха шанс на Краси и семейството му!

По сметката на детето са постъпили общо 174 615,49 лева, а към момента има 73 240,35.

Към болница Аджибадем Маслак са платени 50 700 € и 1350 лева за медицинска  апаратура. Част от парите, които остават, ще бъдат използвани за разходи по медицинската грижа, а останалите ще са достатъчни за следващите действия – затова кампанията за сега се прекратява.

Заедно събрахме 67 616 лв.

Брой еднократни SMS-и Брой абонаменти 2 лв. Брой абонаменти 5 лв. Брой абонаменти 10 лв. Дарени онлайн през ПОС ОББ Дарени онлайн през ePay Дарени с
банков превод
1899 1 1 0 4586 лв. 440 лв. 58785 лв.

За кампанията

Краси е само на две години. През февруари 2024 година го диагностицират с хепатобластом. Проведено е лечение, но детето получава усложнения и сега се бори за живота си.

Краси е преминал през лечение с химиотерапия, което първоначално помага и тумора се повлиява. Лекарите решават да сложат хемопорт, защото вените на детето не издържат.

След процедурата и може би следствие на химиотерапията, той получава сериозни увреждания на сърцето.

Лечението спира и започват да наблюдават сърцето. Един ден сърцето му спира и Краси получава неврологични увреди.

letter В момента малкият Краси има нужда от мултидисциплинарен медицински екип. Ресурсите и възможностите в България са изчерпани. Турската болница Аджъбадем предлага лечение, щадящо сърцето.