17 777

Единен Дарителски Номер

Кампании за хора

DMS YORDANA – Йордана Йорданова, 1 г. и 9 месеца

DMS YORDANA – Йордана Йорданова, 1 г. и 9 месеца

Йордана е родена с рядката диагноза „Проксимален бедрен дефицит”, което представлява деформация на бедрото и прогресивно скъсяване на бедрената кост. Дясното краче на момиченцето вече е по-късо от другото с 5 см. и скъсяването ще продължи, ако не бъдат извършени операции за коригиране на малформацията. Безспорен авторитет в тази област е д-р Пейли от института „Сейнт Мери” във Флорида. Д-р Пейли е изготвил план за лечение на Йордана: - с първата операция ще се коригира деформацията и ще се направи реконструкция на костта. Операцията ще струва 184 744 щатски долара и трябва да бъде извършена до 3-4 месеца. Следващата операция ще е за

(20.08.2019 / Кампании за хора)
Може да дарите чрез:
DMS STEFI – Стефка Неменциева

DMS STEFI – Стефка Неменциева

През юни 2019 год. Стефка е оперирана за отстраняване на рак на млечната жлеза. При комютърна томография на тялото са установени метастази в черния й дроб. Турската болница „Газиосман паша” изготвя програма за лечение, която започва с три курса химиотерапия на стойност 16 800 щатски долара. След това, в зависимост от отговора на терапията, ще се планират следващите стъпки за лечението на Стефка. Подкрепете я като изпратите дарителски sms или дарите онлайн!  

(19.08.2019 / Кампании за хора)
Може да дарите чрез:
DMS PESHI – Петър Неделчев, 3 г.

DMS PESHI – Петър Неделчев, 3 г.

Петър е на 3 год. и има сестра близнак. Роден е в 32 г. с. и е с множество увреждания: детска церебрална парализа – спастична квадрипареза, епилепсия – синдром на Уест, частично увредени очни нерви. Пеши не може да говори, не може да пълзи и няма самостоятелен седеж. Провежда му се ежедневна рехабилитация с кинезитерапевт, логопед и психолог.Най-добри резултати има от процедурите в рехабилитационен център „Адели” Словакия, където 3-седмичен курс терапия струва 5 020 евро. За да им максимален ефект, са необходими поне 4 курса годишно на обща стойност 20 000 евро. Сестричката на Пеши също набира средства за лечение, това е нейната кампания:

(15.08.2019 / Кампании за хора)
Може да дарите чрез:
DMS VIKI – Виктория Неделчева, 3 г.

DMS VIKI – Виктория Неделчева, 3 г.

Виктория е на 3 год. и има брат близнак. Родена е в 32 г. с. По време на раждането остава без кислород, поради което развива детска церебрална парализа – спастична диплегия. Малката Вики не може да ходи самостоятелно и не говори добре. Провежда й се ежедневна рехабилитация с кинезитерапевт, логопед и психолог. Най-добри резултати има от процедурите в рехабилитационен център „Адели” Словакия, където 3-седмичен курс терапия струва 5 020 евро. За да има максимален ефект от терапията, необходими са поне 4 курса годишно на обща стойност 20 000 евро. Братчето на Вики има подобна диагноза и също се нуждае от лечение. За него също е

(15.08.2019 / Кампании за хора)
Може да дарите чрез:
DMS IVAYLO – Ивайло Венелинов Милев, 40 г.

DMS IVAYLO – Ивайло Венелинов Милев, 40 г.

През 2016 г. на Ивайло е открито заболяването хроничен глумерулонефрит. В следващите 3 години, въпреки лечението, заболяването прогресира, състоянието на Ивайло силно се влошава и вече е необходима трансплантация на бъбрек. Ивайло получава оферта от болница „Газиосман паша” Истанбул на стойност 24 000 евро.

(08.08.2019 / Кампании за хора)
Може да дарите чрез:
DMS KAMI – Камелия Цолова, 15 г.

DMS KAMI – Камелия Цолова, 15 г.

Камелия е с диагноза „Двустранна епифизиолиза на бедрените глави” и се нуждае от ортопедична операция. Родителите избират операцията да е по метода на Имхойзер, както предлага болница Шпайзинг Виена, защото е по-щадяща и възстановяването е за по-кратко време. Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) отказва финансиране на лечението във Виена, поради което се налага стартиране на дарителска кампания за набиране на 11 700 евро за операцията и 300 евро за престой на придружителя в болницата или общо 12 000 евро.

(08.08.2019 / Кампании за хора)
Може да дарите чрез:
DMS MILEN – Милен Цветанов, 7 г.

DMS MILEN – Милен Цветанов, 7 г.

Милен Цветанов е на 7 години, от София. Ражда с детска церебрална парализа – спастична квадрипареза. Провежда му се ежедневна рехабилитация, опериран е и многократно за намаляване на спастиката в крайниците. Наскоро родителите научават за оперативния метод „Селективна дорзална ризотомия”, прилаган най-успешно от д-р Парк в Детска болница „Сейнт Луис”, САЩ. При този метод оперативно се прекъсват нервни окончания, които причиняват спастика и деформации. След като се запознава с медицинската документация, д-р Парк потвърждава, че Милен е подходящ за операцията и след нея очаква следните подобрения: намаляване на спазмите, подобряване на стойката и равновесието, подобряване на способността да ходи с проходилка. Стойността на

(18.07.2019 / Кампании за хора)
Може да дарите чрез:
DMS ASEN – Асен Кирилов

DMS ASEN – Асен Кирилов

Асен Кирилов е на 50 год.,  от Кюстендил. В началото на годината му е поставена диагноза „Аденокарцином на стомаха”. Има и редица придружаващи заболявания – инсулинозависим диабет, диабетна нефропатия, коронарна болест и др. Асен се насочва за лечение към „Медикъл парк” Истанбул и получава оферта за дистална субтотална гастректомия и радиотерапия на стойност 14 500 евро, след които ще се преценят възможностите за по-нататъшно лечение. Помогнете му да събере необходимата сума!

(11.07.2019 / Кампании за хора)
Може да дарите чрез:
DMS KALI – Калоян Александров, 20 год.

DMS KALI – Калоян Александров, 20 год.

Калоян Александров е на 20 год., от София. В пубертета получава изкривяване на гръбначния стълб, което прогресира в следващите 3-4 години. През ноември 2016 год. е опериран в болница „Софиямед” за поставяне на стабилизиращи импланти, с които да се коригира изкривяването. След операцията се установява, че момчето е загубило чувствителност в краката. Направените изследвания показват некоректна позиция на единия транспедикуларен винт и по спешност е извършена реоперация. Въпреки това, парализата в долните крайници остава. През 2018 год. Калоян е консултиран в болница „Медикъл парк” Истанбул, а след това и опериран. Премахнати са всички импланти, поставени в България и са заменени с подходящи.

(27.06.2019 / Кампании за хора)
Може да дарите чрез:
DMS RUMI – Румяна Стоянова

DMS RUMI – Румяна Стоянова

Румяна Стоянова е на 54 год., от Перник. Диагностицирана е през 2009 год. с миелоидна левкемия. В продължение на 10 години е на поддържаща таргетна терапия и води нормален начин на живот. До февруари 2019 год., когато започва да изпитва силни болки в гръбначния стълб. Приета е в болница и е оперирана за премахване на дискова херния. Няколко дни след операцията болките стават още по-силни. Тогава й съобщават, че хроничната левкемия е прерастнала в бластна криза, но в следващите дни никой не дава категорично и ясно решение как ще протече лечението, затова близките й решават да я изпратят в турската клиника

(19.06.2019 / Кампании за хора)
Може да дарите чрез:
Зареди още