17 777

Единен Дарителски Номер

Други кампании

DMS BUDNI – Национална благотворителна кампания 2017 „Нека бъдем по-добри“

Кампанията е стартирала на: 26.08.2016
DMS BUDNI – Национална благотворителна кампания 2017 „Нека бъдем по-добри“
 • От началото на кампанията:
 • Събрани през еPay: 0 лв.
 • Събрани през ОББ: 21 лв.
 • Изпратени SMS: 1898 броя
 • Абонаменти от 2 лв.: 309 броя
 • Абонаменти от 5 лв.: 36 броя
 • АКТИВНИ абонаменти за текущия месец:
  Абонаменти от 2 лв.: 5 броя
  Абонаменти от 5 лв.: 3 броя

Как да дарите?

Изпратете дарителски SMS Дарения чрез еднократни sms или sms абонамент на номер 17777 DMS BUDNI Изпратете дарителски SMS с текст на латиница
DMS BUDNI на номер 17 777
(за абонати на Telenor, VIVACOM и Mtel)

За кампанията

За шеста поредна година Столична община инициира Националната благотворителна кампания „Нека бъдем по-добри“ за изграждане на Център за лечение и рехабилитация на хора, пострадали при инциденти и хора в „будна кома“ в Панчарево, София. И тази година кампанията е подкрепена от Международния фестивал за поп и рок музика – София 2017, който е част от Културния календар на София за 2017 година.

От старта на кампанията през 2011 г, средства бяха предоставени на 5 човека в състояние на „будна кома“ за провеждане на лечение и рехабилитация, което се оказва крайно недостатъчно, тъй като в България има още хора в това състояние, а близките им не могат да си позволят лечение в чужбина. Затова популяризирането на каузата продължава, а до настоящия момент със събраните средства от дарители е извършен ремонт на отделението.

Благодарение на инициативата от дарители са осигурени и 16 бр. медицински легла с антидекубитални дюшека, но те също не са достатъчни за обзавеждането и цялостното стартиране на Центъра.

Можете да изберете вашата песен фаворит в категория „Конкурс за нова българска песен“ и да гласувате за нея, като изпратите смс с текст DMS BUDNI + номер на песента (от 1 до 13 – вж. списъка с финалистите) – набраните средства ще отидат в подкрепа за Националната благотворителна кампания „Нека бъдем по-добри“.

Гласуването приключва по време на финала на Международният фестивал за поп и рок музика, който ще се проведе на 18 септември в Зала 1 на НДК от 19,00 ч. –  за повече информация: www.sofiasong.bg

Списък на песните финалисти (pdf), (word)

Programa BUDNI


Информация за стойността на даренията и разходите по системата.
Актуална информация за набраните дарения.

Отчитането в реално време на изпратените смс-и и постъпления от онлайн дарения е ориентировъчно, точните данни за кампанията ще намерите в Отчети/Месечни справки (pdf). Актуалните бройки абонаменти за всеки месец също ще намерите там. Броячът показва с натрупване всички направени абонаменти от началото на кампанията, както и текущите за месеца.

Всяка кампания получава минимум 90% от финансовите постъпления от дарителските sms и 95% от постъпленията от онлайн дарения.

Уеб адрес: www.sofiasong.bg

Как да дарите?

Изпратете дарителски SMS Дарения чрез еднократни sms или sms абонамент на номер 17777 DMS BUDNI Изпратете дарителски SMS с текст на латиница
DMS BUDNI на номер 17 777
(за абонати на Telenor, VIVACOM и Mtel)