DMS IVO – да помогнем на Иво Христов!
DMS IVO

DMS IVO – да помогнем на Иво Христов!

Лекарството „Авастин”, от което се нуждае Иво, ще бъде осигурено през следващите 3 месеца от фонда за лечение на деца. По тази причина кампанията DMS IVO за момента спира. Оставаме в готовност да я подновим при необходимост.

  • Събрани през еPay: 940 лв.
  • Събрани през ОББ: 3658 лв.
  • Изпратени SMS: 29694 броя
  • Абонаменти от 2 лв.: 2458 броя
  • Абонаменти от 5 лв.: 141 броя

 

За кампанията

Иво Христов е на 14 год., с диагноза „Неврофиброматоза тип 2” – заболяване, при което тялото постоянно образува доброкачествени тумори. При Иво те са в малкия мозък и в областта на гръбначния мозък, което води до опасност да бъдат притиснати важни жизнени центрове.

До момента на Иво са извършени 4 операции в Международен институт по невронауки в Хановер със средства на Център „Фонд за лечение на деца”.

През месец март неврохирурзите в Хановер установяват, че едно от туморните образувания показва тенденция към растеж, което ще наложи оперативното му отстраняване след време, но за момента лекарите преценяват, че е по-добре растежа да бъде стопиран  чрез лечение с препарата Авастин. Препаратът обаче не е разрешен в България за употреба от деца до 18-годишна възраст и по тази причина ЦФЛД отказва финансиране на лечението с него.

Въпреки това, родителите на Иво започват вливките с Авастин и според писмо от болницата в Хановер ефектът е удовлетворителен – туморът се е свил леко. Затова немските специалисти препоръчват лечението с Авастин да продължи в следващите 4-6 месеца в зависимост от поносимостта и клиничния ефект. Една вливка с препарата е на стойност 1683 евро.

Сподели

Заедно събрахме 52 162 лв.

Брой изпратени SMS-и Брой абонаменти 2 лв. Брой абонаменти 5 лв. Дарени онлайн през ПОС ОББ Дарени онлайн през ePay Дарени с
банков превод
40797 2911 189 3658 лв. 940 лв. 0 лв.
АКТИВНИ абонаменти за текущия месец: 6 от 2 лв.1 от 5 лв.

За кампанията