DMS TANIA – да помогнем на Стоянка Гъркова
DMS TANIA

DMS TANIA – да помогнем на Стоянка Гъркова

Кампанията на Таня ще бъде подновена с нова информация и цел.

През август 2016 год. на Таня беше извършена повторна фибротомия. Веднага след това момичето премина през интензивна рехабилитация в Полша.

През ноември предстои да се направи курс от 7 процедури с Екзоскелет в клиника за рехабилитация в Гданск, средствата за които вече са преведени.

За кампанията 

Стоянка Гръкова е родена недоносена и след няколко месеца й е поставена диагноза ДЦП. На Таня са извършени две неврохирургични операции (през 2007 и 2008 г.) в УМБАЛ „Св. Ив. Рилски” за декомпресия на спинални коренчета, по време на които са влети и собствени стволови клетки.

През януари 2012 г. на Таня е извършена ортопедична операция в Австрия с финансиране от фонда за лечение на деца. При операцията са поставени импланти, които трябва да се свалят няколко месеца по-късно, но през март 2012 г. Таня навършва 18 години и вече не може да бъде подпомагана от ЦФЛД.

Родителите й подават молба в Комисия за лечение в чужбина за продължаване на лечението в чужбина и получават отказ.

Операцията по сваляне на имплантите беше извършена през февруари 2014. След това Таня проведе няколко курса интензивна рехабилитация в Полша.

На Таня беше извършена и фибротомия по метода на Улдзибат. За да има максимален ефект от процедурата, момичето трябва своевременно да премине през още един курс рехабилитация в Полша. Рехабилитацията, планирана за средата на месец февруари, е на стойност 6 165 евро, които вече са преведени на полската клиника.

Сподели

Заедно събрахме 61 608 лв.

Брой изпратени SMS-и Брой абонаменти 2 лв. Брой абонаменти 5 лв. Дарени онлайн през ПОС ОББ Дарени онлайн през ePay Дарени с
банков превод
53074 3760 87 484 лв. 95 лв. 0 лв.
АКТИВНИ абонаменти за текущия месец: 0 от 2 лв.0 от 5 лв.

За кампанията