Усили гласа на децата!

Усили гласа на децата!

Начало на кампанията: 25.10.2022
Цел: 10 000 лв.

Заедно събрахме 42 лв.

Брой изпратени SMS-и Брой абонаменти 2 лв. Брой абонаменти 5 лв. Дарени онлайн през ПОС ОББ Дарени онлайн през ePay Дарени с
банков превод
31 3 0 5 лв. 0 лв. 0 лв.
АКТИВНИ абонаменти за текущия месец: 2 от 2 лв.0 от 5 лв.

За кампанията

Името не е случайно! Мегафонът е устройство, което усилва гласа, а НМД не може да работи за децата без да чуе какво искат те и какво мислят. Именно затова през 2011 година създадохме платформата за детско и младежко участие на Национална мрежа за децата.

„Усили гласа на децата“ ще осигури средства за участието на 50 деца и млади хора в младежки лагер „Мегафон“, който ще се проведе по време на пролетната ваканция.

Чрез дискусии, ролеви игри, мини проекти и групова работа, участниците в лагера развиват своето критично мислене, учат се уверено и активно да взимат участие в темите, които ги засягат като млади граждани.

През годините, лагерите на „Мегафон“ са имали над 400 участници. Днес някои от тях са и съорганизатори на ежегодните събития на Национална мрежа за децата – Бележник, Златна ябълка, Voice it. Те сътрудничат в подготовката на събитията, избират темите и активностите, а дори и водят някои от тях!

Лагерите за правата на децата на младежка мрежа „Мегафон“ дават възможност на младежите да научат:

  • за  човешките права  и по-специално за правото на участие;
  • как  да се застъпват  за своите права и за тези на другите;
  • как да бъдат активни  граждани;
  • да развиват важни качества и умения като критично мислене, съчувствие и разбиране, да говорят убедително, за да се превърнат в млади лидери.
letter За да растат уверени и независими млади хора, ние трябва да чуваме детското мнение и глас!