Помощ за Здравка!

Помощ за Здравка!

Начало на кампанията: 28.12.2021
Цел: 109 200 лв.

Заедно събрахме 10 762 лв.

Брой изпратени SMS-и Брой абонаменти 2 лв. Брой абонаменти 5 лв. Дарени онлайн през ПОС ОББ Дарени онлайн през ePay Дарени с
банков превод
1084 8 0 2999 лв. 400 лв. 6263 лв.
АКТИВНИ абонаменти за текущия месец: 0 от 2 лв.0 от 5 лв.

За кампанията

Нещастен инцидент преобръща живота на Здравка и я превръща в инвалид. Вече четири години тя не може да се върне към предишния си живот, не може да се грижи нито за малкия си син, нито за себе си. Раните след първите 4 операции се влошават и се налагат нови операции и лечение.

През 2018 год. Здравка е блъсната от кола. Ударът откъсва крака й, но благодарение на екипът специалисти в болница „Св. Анна“ Варна, кракът е спасен. Следват още 4 операции през същата година за присаждане на тъкани, кожа и кост.

За съжаление, остава една рана, която все още не е затворена. Въпреки двете операции по затварянето й, раната става все по-голяма.

Специализирана травматологична болница в Истанбул изготвя на Здравка предложение за лечение в два етапа.

С първата операция ще се премахнат всички импланти, ще се отстранят инфектираните кости и тъкани и ще се имплантира специално изготвена антибиотична верига на хроничното инфекциозно огнище.

На втория етап ще се махне антибиотичната верига и ще се направи остеотомия на големия и малък пищял, след което ще се постави външен фиксатор.

letter Лекарите сътвориха чудеса и спасиха крака, но раните четвърта година не зарастват. Опитите за лечение в България са неуспешни. Спасението й е операция в Истанбул, за която са необходими над 100 000 лв. В противен случай има реална опасност за ампутиране на крака на Здравка.