Подкрепете младите таланти от МГ „Баба Тонка“

Подкрепете младите таланти от МГ „Баба Тонка“

Начало на кампанията: 15.11.2019
Цел: 20 000 лв.

Заедно събрахме 557 лв.

Брой изпратени SMS-и Брой абонаменти 2 лв. Брой абонаменти 5 лв. Дарени онлайн през ПОС ОББ Дарени онлайн през ePay Дарени с
банков превод
61 3 0 70 лв. 20 лв. 400 лв.
АКТИВНИ абонаменти за текущия месец: 0 от 2 лв.0 от 5 лв.

За кампанията

Всяка година МГ „Баба Тонка“  подготвя национални състезатели по математика, информатика, лингвистика, физика и други природни науки.

Учениците  успяват да завоюват призови места на международни олимпиади и доказват, че подготовката им не отстъпва на най-добрите международни школи.

През състезателната година се провеждат и други престижни турнири като станалите популярни напоследък математически състезания в Азия, както и състезанията по природни науки в Русия и съседна Румъния. Нашите ученици също имат желанието да участват и не веднъж са търсили средства за финансиране на такова пътуване.

Освен природните науки, училището има традиции и при развитието на клубове по интереси. Клубовете по дебати, роботика и дронове, спортните клубове, Клубът по предприемачество, клубовете по творческо писане и езици развиват ключовите умения на младежите и допринасят за добрия имидж на училището.

През 2020 г. театрална трупа “МАГИМ“ към гимназията ще отбележи своя 100-годишен юбилей с поредица от дейности. Те имат нужда от финансова подкрепа за заснемането на филм и издаването на книга за историята на трупата, за подготовка на театралната постановка, за организиране на среща на поколенията и за популяризиране на феномена ученически театър.

Фонд „Математика на бъдещето“ към настоятелството на МГ „Баба Тонка“ е основният дарител за повечето инициативи за развитието на младите таланти.

Предприемачи, завършили гимназията предоставят чрез фонда редовно средства, за да имат шанс учениците да докажат знанията си в конкуренция с най-добрите в света. Участието в международни състезания е огромен стимул за младежите – тяхната увереност нараства, а възможностите им за успешна реализация се увеличават след всяка изява.

Интензивната подготовка за една силна олимпиада генерира знания и умения, които са несравними с обичайния  образователен процес. Това е един от факторите, които формират бъдещите успешни личности в различни сфери на живота.

Това би дало нов фокус и импулс в подготовката на младежите. Ако ресурсите на Фонд „Математика на бъдещето“ бъдат разширени с допълнителни дарения, гимназията ще има повече представители в силни състезания и ще продължи да утвърждава лидерската си позиция в страната.

letter Амбицията на МГ "Баба Тонка" е да предложи на повече ученици възможността да се докажат на международната сцена.