Модерно е да си грамотен в СУ „Иван Вазов”

Модерно е да си грамотен в СУ „Иван Вазов”

Начало на кампанията: 15.11.2019
Цел: 1 300 лв.

Заедно събрахме 46 лв.

Брой изпратени SMS-и Брой абонаменти 2 лв. Брой абонаменти 5 лв. Дарени онлайн през ПОС ОББ Дарени онлайн през ePay Дарени с
банков превод
46 0 0 0 лв. 0 лв. 0 лв.
АКТИВНИ абонаменти за текущия месец: 0 от 2 лв.0 от 5 лв.

За кампанията

В СУ „Иван Вазов” Вършец се обучават ученици от български и ромски произход и проблемът с грамотността сред тях е сериозен.

Затова под наслов „Модерно е да си грамотен”, Ученическият съвет в училището ни реши да се включи във Вашата инициатива.

Целта е да се създаде в училищния двор Кът на грамотността. Този Кът ще включва пейка- отворена книга и къщичка за книги. Пейката ще бъде закупена, а къщичката ще бъде изработена от наши ученици. Книгите ще се набират от самите ученици.

Положителен опит на наши ученици е организирането и реализирането на кампания, като със събраните средства подмениха щорите в класната си стая.

Друга, по- мащабна кампания, бе Коледният благотворителен концерт, в който се включиха Дидо от Д2, Теодор Салпаров и Ралица Паскалева, Дани Давидов, а събраните средства бяха дарени на дете с онкологично заболяване.

Целта ни е средствата да бъдат сведени до минимум, затова и Къщичката за книги ще бъде изработена от ученици.

Необходимите пари за нея и за пейката- отворена книга ще са около 1300 лв.

letter Ползите ще са за всички- и учители, и най- вече ученици, за всички, които обичат да четат и са наясно с ползата от това да си грамотен.