Класна стая на открито в 159 ОУ „В. Левски“

Класна стая на открито в 159 ОУ „В. Левски“

Начало на кампанията: 15.11.2019
Цел: 10 000 лв.

Заедно събрахме 155 лв.

Брой изпратени SMS-и Брой абонаменти 2 лв. Брой абонаменти 5 лв. Дарени онлайн през ПОС ОББ Дарени онлайн през ePay Дарени с
банков превод
35 0 0 20 лв. 0 лв. 100 лв.
АКТИВНИ абонаменти за текущия месец: 0 от 2 лв.0 от 5 лв.

За кампанията

159 ОУ „Васил Левски” се намира в квартал Челопечене, София и отваря за първи път врати през  далечната 1879 г. Съхраняваме много традиции, но сме и с поглед към бъдещето.

Училищният двор е голям и има възможност заниманията по някои предмети да се провеждат на открито, за което ни е необходима нетрадиционна класна стая в двора на училището.

Нашите деца обичат досега с природата, използват всеки един свободен момент да излязат на двора и да поиграят. Самите те споделят, че ще им бъде много по-приятно да провеждат някои от заниманията си на открито.

Затова ние искаме да сбъднем тяхната мечта, за да не бъдат като повечето свои връстници, които приемат образованието като наказание и мислят единствено как да се затворят някъде и да играят на телефоните или компютрите си.

Проблемът засяга учениците от първи до седми клас, тъй като сме основно училище. Oбучението извън класната стая може да направи ученето по-ярко и интересно за учениците и да подобри разбирането на науките от тях.

Децата ще могат да наблюдават как растителните видове се променят през различните сезони, ще имат място където да могат да полагат грижи за растенията и да изпитат удовлетворение от труда си.

Също така тя ще е удобно място за практически упражнения, изработване на предмети от природни материали, реализиране на мини проекти, свързани с изучаване и опазване на околната среда.

letter Класната стая на открито може да се използва и от децата, участващи в Лидерска академия, в която учениците сами разработват свои проекти и след това ги осъществяват.