Да подарим усмивка на самотен човек!

Да подарим усмивка на самотен човек!

Начало на кампанията: 08.11.2019
Цел: 1 000 лв.

Заедно събрахме 1 165 лв.

Брой изпратени SMS-и Брой абонаменти 2 лв. Брой абонаменти 5 лв. Дарени онлайн през ПОС ОББ Дарени онлайн през ePay Дарени с
банков превод
131 2 0 320 лв. 356 лв. 354 лв.
АКТИВНИ абонаменти за текущия месец: 0 от 2 лв.0 от 5 лв.

За кампанията

Ние сме ученици от Средно училище „Васил Левски”, град Вълчи дол, област Варненска и доброволци в клуб „Усмивка”. Ежедневно се учим да бъдем добри и да творим добри дела. Съдбата на самотните хора във вече обезлюдените села и малки градчета в България ни е трогвала винаги!

„Село в България. От 800 къщи сега са обитавани 15. В една от тях живее баба Мария на 87 години, работила в ТКЗС–то. Пенсията й е 204 лв. Лекарствата й са 35 лева с доплащането. Другото остава за ток, вода, храна и … дърва.”

Нашата кампания е за тях – самотните, трудолюбиви и добри жени и мъже, на възраст над 70 години, без близки роднини и деца, заминали далече за да търсят работа. Хора, останали в очакване, някой да им отвори вратата, някой  да им каже „Добър ден!”. Очите им светват от радост, усмивка озарява лицата им. Те са щастливи. А ние се стремим точно към това.

Нашето желание е да зарадваме тези хора за Коледа и Нова година със символични подаръци и хранителни продукти за празничната трапеза. Елхово клонче със светещи играчки, баница с късмети, няколко добри думи и младежка компания. А  усмивката в знак на благодарност е това, което ще стопли  нашите сърца и ще ни мотивира за други добри дела.

Самотните възрастни хора – те са много и в нашия град, и в селата от общината. Засега сме се спрели на 25-30 жени и мъже, живеещи сами и с ниски пенсии, но списъкът остава отворен и  винаги може да бъде допълнен.

Нашият опит в организирането на благотворителни кампании не е голям, но ние сме горди с това, което сме постигнали, защото наистина сме разчитали единствено и само на нашите усилия.

За трите години, откакто сме създали доброволческия клуб сме организирали две кампании за Дома за медико-социални грижи, град Варна, кв. Виница, за събиране на дрехи, обувки и играчки, пакетирани хранителни продукти; една кампания за дрехи и обувки за деца от многодетни семейства в общината; три кампании за училищната библиотека – за дарения на детски книги и събиране на средства; изработване на коледни и великденски сувенири съвместно с децата със СОП.

Средствата от продажбата им на училищни базари подарявахме на същите деца във вид на лакомства или материали за работа с ресурсните учители; кампания за събиране на средства за болно дете от нашето училище, нуждаещо се от операция за поставяне на протеза.

letter Нашите партньори са Родителски клуб към училището и ръководството на СУ „Васил Левски”.