Подкрепа за кърмене – предай нататък!
DMS MOGA

Подкрепа за кърмене – предай нататък!

Сподели

Заедно събрахме 500 лв.

Брой изпратени SMS-и Брой абонаменти 2 лв. Брой абонаменти 5 лв. Дарени онлайн през ПОС ОББ Дарени онлайн през ePay Дарени с
банков превод
338 18 0 76 лв. 50 лв. 0 лв.
АКТИВНИ абонаменти за текущия месец: 0 от 2 лв.0 от 5 лв.

За кампанията

Кърменето е естествен процес, но майките и бебетата често имат нужда от подкрепата и съвета на специалисти в тази сфера, за да може кърменето да започне и протече по най-добрия начин.

Липсата на достъп до такава подкрепа води до ранно прекъсване на кърменето по предотвратими причини, като в резултат от 90% закърмени след раждането бебета, на третия месец с майчино мляко се хранят едва 15 на сто.

Акушерката е специалистът, който може и трябва да бъде най-добрия приятел на майките и бебетата в началото на техния съвместен път.

Като организация, подкрепяща съвременните препоръки в сферата на родилните грижи, Мрежа за съвременна родилна грижа подава ръка на младите специалисти от страната в тяхното желание да се развиват професионално, като създава две целеви стипендии за млади акушерки, които желаят да се обучат за консултанти по кърмене.

Курсът се организира от Национална асоциация „Подкрепа за кърмене“ и ще се проведе в осем уикенда в периода от октомври до май.

Лекциите са фокусирани върху основите на кърменето, специфичните проблеми на лактацията и възможните им решения, като отделя внимание и върху усъвършенстването на уменията за ефективно общуване и поднасяне на информацията.

 

 

letter Основен лектор е д-р Анета Попиванова, IBCLC, неонатолог, асистент в катедра Неонатология към Майчин дом – София и началник на отделение „Физиологично” към Неонатологичната клиника на Майчин дом – София, заместник-председател на Националния комитет по кърмене, председател на Национална асоциация „Подкрепа за кърмене” и член на Академията по медицина на кърменето.