17 777

Единен Дарителски Номер

Кампании за организации

DMS MOGA – Подкрепа за кърмене – предай нататък!

Кампанията е стартирала на: 11.09.2019
DMS MOGA – Подкрепа за кърмене – предай нататък!
 • Необходима сума: минимум 2000 лв.
 • От началото на кампанията:
 • Събрани през еPay: 0 лв.
 • Събрани през ОББ: 0 лв.
 • Изпратени SMS: 9 броя
 • Абонаменти от 2 лв.: 0 броя
 • Абонаменти от 5 лв.: 0 броя
 • АКТИВНИ абонаменти за текущия месец:
  Абонаменти от 2 лв.: 0 броя
  Абонаменти от 5 лв.: 0 броя

Как да дарите?

Изпратете дарителски SMS Дарения чрез еднократни sms или sms абонамент на номер 17777 DMS MOGA Изпратете дарителски SMS с текст на латиница
DMS MOGA на номер 17 777
(за абонати на Telenor, VIVACOM и A1)

Мрежа за съвременна родилна грижа стартира кампания за набиране на средства за обучението на две акушерки за консултанти по кърмене!

Кърменето е естествен процес, но майките и бебетата често имат нужда от подкрепата и съвета на специалисти в тази сфера, за да може кърменето да започне и протече по най-добрия начин.

Липсата на достъп до такава подкрепа води до ранно прекъсване на кърменето по предотвратими причини, като в резултат от 90% закърмени след раждането бебета, на третия месец с майчино мляко се хранят едва 15 на сто. Акушерката е специалистът, който може и трябва да бъде най-добрия приятел на майките и бебетата в началото на техния съвместен път.

Като организация, подкрепяща съвременните препоръки в сферата на родилните грижи, Мрежа за съвременна родилна грижа подава ръка на младите специалисти от страната в тяхното желание да се развиват професионално, като създава две целеви стипендии за млади акушерки, които желаят да се обучат за консултанти по кърмене.

Курсът се организира от Национална асоциация „Подкрепа за кърмене“ и ще се проведе в осем уикенда в периода от октомври до май. Лекциите са фокусирани върху основите на кърменето, специфичните проблеми на лактацията и възможните им решения, като отделя внимание и върху усъвършенстването на уменията за ефективно общуване и поднасяне на информацията.

Основен лектор е д-р Анета Попиванова, IBCLC, неонатолог, асистент в катедра Неонатология към Майчин дом – София и началник на отделение „Физиологично” към Неонатологичната клиника на Майчин дом – София, заместник-председател на Националния комитет по кърмене, председател на Национална асоциация „Подкрепа за кърмене” и член на Академията по медицина на кърменето.

За да завършат успешно, участниците трябва да са посетили не по-малко от шест от седемте присъствени занятия и да са положили изпит. Обявената стипендия ще покрие таксата за обучение на одобрените кандидатки, както и разходите за път и престой в София по време на присъствените занятия.

Минималната сума, необходима за реализиране на проекта, е 2 000 лв. 

 

 

Уеб адрес: www.bfmed.org

Как да дарите?

Изпратете дарителски SMS Дарения чрез еднократни sms или sms абонамент на номер 17777 DMS MOGA Изпратете дарителски SMS с текст на латиница
DMS MOGA на номер 17 777
(за абонати на Telenor, VIVACOM и A1)