Кампанията на Цвети приключва с успех!
DMS CVETI

Кампанията на Цвети приключва с успех!

Кампанията на Цвети Байлова приключи успешно, необходимата сума за лечението й е събрана! Очаква се дата за извършване на операцията й.

Сподели

Това прекрасно момиченце се сблъсква с трудностите, които само животът може да ни предложи, още от първия си миг.

Тя е родена недоносена в 30-та гестационна седмица в тежко състояние. В резултат развива детска церебрална парализа – спастична диплегия. Патологично повишеният мускулен тонус и спастицитетът в крайниците, които водят до хронична болка и деформации, могат да бъдат дълготрайно намалени с операция, чрез която се прекъсват част от увредените сензорни нервни окончания – селективна дорзална ризотомия.

Една от водещите клиники в света за този оперативен метод е детската болница „Сейнт Луис” в щата Мисури, САЩ. Д-р Парк дава надежда, че след извършване на неврологичната, а след това и на ортопедична операция, Цвети ще може да ходи без чужда помощ вкъщи и навън.

Стойността на двете операции, заедно със следоперативна рехабилитация и помощни средства за раздвижване е 60 000 щатски долара. Очаква се престоят в САЩ да е най-малко 1 месец и заедно с пътните разходи ще възлезе на около 15 000 щатски долара. Общо необходимата сума за лечение на Цвети в САЩ е 75 000 USD.

Днес светът на Цвети и нейните близки е изпълнен с много приятели, любов и още повече надежда. Благодарение на подкрепата на десетки дарители на Цвети й предстои среща с д-р Парк… думите на майка й в деня на спиране на кампанията за набиране на средства казват всичко:

„Приятели, на днешния голям Празник, Голяма Богородица с огромна радост и Благодарност, Ви съобщаваме, че парите за операцията на Цвети са събрани! 

БЛАГОДАРИМ на всеки, който подкрепи кампанията, финансово и морално! 
Това беше една уникална кампания! Събитията в нея бяха изцяло инициатива на Хора с Големи Сърца! 
Вие ни търсихте и предлагахте Вашата подкрепа! Респект
От тук нататък, чакаме дата за операцията! 
Ще продължаваме да Ви държим в течение, относно събитията около Цветенце, защото всичко се случва, заради Вас! Вие й дадохте шанс за независим живот! Бог да пази, нея и всички Вас!“

Успех, Цвети! Върви, тичай безгрижно и свободно към своята мечта!