Чуй ме, аз говоря!

Чуй ме, аз говоря!

Начало на кампанията: 15.03.2019
Цел: 10 000 лв.

Заедно събрахме 29 лв.

Брой изпратени SMS-и Брой абонаменти 2 лв. Брой абонаменти 5 лв. Дарени онлайн през ПОС ОББ Дарени онлайн през ePay Дарени с
банков превод
29 0 0 0 лв. 0 лв. 0 лв.
АКТИВНИ абонаменти за текущия месец: 0 от 2 лв.0 от 5 лв.

Защо е важна каузата ни

Помагащите технологии за контрол с поглед са изключително важни за деца и възрастни, които имат проблеми с говора и с фината моторика (трудности при извършване на прецизни и координирани движения на ръцете) и ще ги подпомогне да участват активно в социалния живот.

Те се основават на възможността чрез камера и специализирани програми да се определя къде върху екрана на компютъра е фокусиран погледът на потребителя.

Технологията се прилага при деца с церебрална парализа, множество увреждания, аутизъм и други комуникативни затруднения. Децата учат и развиват своите умения под формата на игра.

Това е заложено в програмите, които се използват в работата с подпомагащите технологии.

Започва се с подобряване контрола и точността на погледа, задържане на вниманието, изграждане на взаимовръзка между причина и следствие, подобряване разбирането на инструкции, следване на последователност от действия, провокиране на инициатива за комуникация и комуникация, чрез избор на символи или изписване на думи или фрази, които програмата произнася.

 

letter Децата учат и развиват своите умения под формата на игра!