Търся втора работа!

Начало на кампанията: 11.01.2017

“Оле Мале” е онлайн платформа, която събира на едно място труда на майки на деца с увреждания или заболявания, които по принуда или по любов са открили своето второ призвание – да творят с ръцете си.

Търся втора работа!
Кампанията се нуждае от 15 000 лв. месечно
Виж даренията
megaphone image Помогни, като споделяш! Така кампанията ще достигне възможно най-много хора и ще събере нужните средства.
Сподели кампанията
  • phone-icon Изпрати SMS на 17 777
    Дари чрез еднократни SMS и абонаменти. За абонати на Yettel., VIVACOM и A1.
  • computer-icon Дари онлайн още сега!
    С Visa или MasterCard през виртуалния ПОС на ОББ, ePay или IRIS Solutions.
  • bank-icon Направи превод
    Български дарителски форум BG06UBBS80021026072940 Oснование: DMS RABOTA

За кампанията

Оле Мале е социалната кауза на Фондация „Майко Мила“, създадена през 2016-та година от основателите на дигиталната родителска платформа Майко Мила! – Красимира Хаджииванова и Елисавета Белобрадова (понастоящем тя вече не е част от проектите).

Оле Мале е проект в подкрепа на майки на деца с увреждания, които често се налага да загърбят своите стремежи, мечти и възможности за реализация, за да останат вкъщи и да се грижат за децата си. Това обаче в повечето случаи се отразява пагубно на жените в няколко аспекта – не само ги обрича на финансов колапс, но ги лишава от досегашния им социален и емоционален живот, който работата обикновено осигурява.

Оле Мале е онлайн платформа, която събира на едно място труда на майки на деца с увреждания или заболявания, които по принуда или по любов са открили своето второ призвание – да творят с ръцете си.

В онлайн магазина на Оле Мале https://www.olemale-shop.bg/, както и на редовните сезонни физически базари, всеки може да се сдобие с удивително красиви коледни играчки, страхотни мартеници, бижута, плетени играчки, шалове и други продукти, направени ръчно от майки на деца с увреждания от различни краища на България.

letter В Майко Мила и Оле Мале вярваме, че всеки човек има нужда от независимост – финансова, професионална, личностна, за да живее достоен живот. Възможността майки на деца с увреждания да работят с нас връща увереността им, че са отново независими и пълноценни граждани, които могат да разчитат на себе си в грижата за семействата си.

Целта

Оле Мале е разпознаваема кауза, а вече и работещо социално предприятие, но нашите стремежи не спират дотук. Желанието ни е да я превърнем в отлично функционираща система, която да квалифицира майките, да им дава знания, умения, техника и материали, а произведеното от тях да бъде висококачествена продукция, реализирана в големи мащаби, за да имат добри доходи и да взимат сами решенията за живота си.

Целта ни е по този начин да допринесем пряко за това жените да могат да осигуряват по-качествен и пълноценен живот на себе си и своите деца, а и да бъдат способни да се реализират и на други места и по други начини (разработвайки свой бизнес например).

За да я постигнем, са ни необходими средства, които да инвестираме в развойна дейност (проучване и създаване на нови модели, нови материали и техники), обучение на майки и включване на нови жени, включително и от други социални групи (жертви на насилие, трафик и т.н.), маркетинг на продукцията и пласиране в подходящи количества, административни разходи и ново попълнение в екипа, така че да можем да поемем по-големия обем работа.

Нуждаем се от средно 15 000 лева месечно за обезпечаване на целия процес – от идейната разработка до физическото произвеждане на конкретен продукт, който да бъде предложен на съответен пазар, с всички детайли, съпътстващи тези дейности.

Това ще ни помогне да превърнем Оле Мале в средно, добре работещо, устойчиво и допринасящо за пълноценен и качествен начин на живот на много жени в България социално предприятие, чиято мисия е да ги научи как да бъдат независими и да не разчитат на държавата за своето препитание и добруване.

Онлайн магазин: https://www.olemale-shop.bg/

Да помогнеш е лесно

  • лева
    За успешния край Бъди първият изпратил!