Живот на килограм

Живот на килограм

Начало на кампанията: 16.01.2018
Цел: 36 000 лв.

Заедно събрахме 902 лв.

Брой изпратени SMS-и Брой абонаменти 2 лв. Брой абонаменти 5 лв. Дарени онлайн през ПОС ОББ Дарени онлайн през ePay Дарени с
банков превод
419 119 9 90 лв. 110 лв. 0 лв.
АКТИВНИ абонаменти за текущия месец: 0 от 2 лв.0 от 5 лв.

За кампанията

Опознават ги още по-добре в работата си като психотерапевти: през последните години всеки трети тийнейджър, който е дошъл на терапия при тях заради други проблеми, има в някаква степен и проблем в поведението на хранене, зад който има емоционална причина.

Освен познатите анорексия и булимия, напоследък срещат все повече случаи на орторексия – нездраво вманиачаване по здравословния начин на живот, което е отвъд нормалната грижа за тялото. Увеличават се чувствително и момчетата, засегнати от подобни проблеми.

Двете създават “Живот на килограм”, за да помогнат на подрастващите да приемат себе си, да разпознават емоциите си и да се справят с тях по добър начин, за да не попадат в капана на хранителните разстройства.

„Живот на килограм” е проект за превенция на хранителни разстройства сред учениците от 5 до 12 клас.  Целта на работата с тях е те да получат подходящата информация по достъпен начин, за да могат да разпознават факторите за формиране на хранителни разстройства и да реагират адекватно в ситуации на риск.

От 2016 година насам, екипът на фондация “Извън кръга” успешно си партнира с над 20 училища на територията на страната ни  – София, Пловдив, Велико Търново, Пазарджик, Павликени и др. Броят на директните бенефициенти прогресивно нараства, но приблизително около 1500 юноши вземат участние в превенционната програма в рамките на един учебен срок.

Започвайки от външния вид, стериотипите, моделите за красота, докосвайки се до забележимите или не толкова емоционални преживявания, учениците си дават сметка за “капана на хранителните разстройства” и необходимостта от конструктивни стратегии за справяне с трудните житейски ситуации

letter Благотворителният проект “Живот на килограм” вече две години достига до учениците между 12 и 18 години с цел те да бъдат предпазени от хранителни разстройства.